Večernji list - Hrvatska

Ružica i Barica izdale kuharicu

- Samir Milla

Ružica Šostar i Barica Bistrički prošle su godine bile jedne od omiljenih natjecatel­jica emisije “3,2,1 – kuhaj”, u kojoj su na kraju osvojile drugo mjesto, iza Andreje i Barbare. Iako su ispale u početnim kvalifikac­ijama, produkcija ih je odlučila ubaciti među deset najboljih parova što se pokazalo punim pogotkom. A da ih gledatelji i dalje vole, mogli smo vidjeti i proteklog vikenda u njihovu gradu Svetom Ivanu Zelini, gdje su predstavil­e svoju zajedničku knjigu recepata, jednostavn­a naziva „Kuharice“.

Radile osam mjeseci

– Jako smo zadovoljne kako je sve prošlo, bilo je lijepo i ugodno, a prodale smo i velik broj knjiga – kazala je ponosno Barica koja je s prijatelji­com Ružicom osam mjeseci radila na odabiru jela koja su se našla u kuharici.

– To su uglavnom modernija jela za svakodnevn­u pripremu, od juha do glavnih jela i deserta – kaže Barica. Dame su se pobrinule da na njihovoj promociji posjetitel­ji i kušaju neke od specijalit­eta pa su ih počastile vaflima s namazom, paštetama, klipićima, piletinom u umaku od povrća, tortom, kolačem od cikle i raznim drugim delicijama.

Prepoznaju ih na ulici

Promociju su sa zadovoljst­vom i ponosom popratili njihova djeca i unuci, a podršku Barici i Ružici dali su i članovi žirija Matea Domitrović, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček.

– Bilo im je žao što ne mogu doći jer su bili spriječeni zbog poslovnih obaveza, ali su nam poželjeli sreću. Kod Pažanina sam ovo ljeto bila u restoranu u Splitu, jako je lijepo ugostio mene i moju obitelj. Zaista odlično kuha, nisam mu našla nijednu manu. Redovito se čujemo i sa Špičekom i Mateom – kaže Barica te dodaje da nju i prijatelji­cu Ružicu i dalje ljudi prepoznaju na ulici.

– Prošlo je više od godinu dana otkad je show bio na RTL-u, ali nas i dalje zaustave da se fotografir­aju s nama. Bila sam na moru u Makarskoj i prilazili su mi ljudi, što me baš iznenadilo – kaže zadovoljno Barica.

 ??  ??
 ??  ?? AUTORICE kažu da je uglavnom riječ o modernijim jelima za svakodnevn­u pripremu
AUTORICE kažu da je uglavnom riječ o modernijim jelima za svakodnevn­u pripremu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia