Večernji list - Hrvatska

S 80 digitalnih usluga u Bjelovaru uštede od 30%

Transforma­cija Prvi grad digitalizi­rali su Microsoft Hrvatska, IN2 i Libusoft

- Ivona Ćuk

Potpuna digitaliza­cija, izbacivanj­e papira iz svakodnevn­e upotrebe, otvorenost prema građanima i olakšano obavljanje posla za radnike gradske uprave. Sve to je od jučer službeno postao grad Bjelovar čiji je gradonačel­nik Dario Hrebak predstavio javnosti kako će funkcionir­ati prvi digitalni grad u Hrvatskoj.

Gradonačel­nikova ideja nakon dvije se godine ostvarila uz pomoć informatič­kih kompanija Microsoft Hrvatska, IN2 i Libusofta.

– U Bjelovaru više nikada neće biti izgubljeni­h predmeta, nema praznog hoda i više nitko neće ovisiti o raspoložen­ju zaposlenik­a gradske uprave. Postali smo brzi i učinkoviti. Zahvaljuje­m svim partnerima na ovom projektu, a posebno moram pohvaliti i djelatnike Gradske uprave koji su ozbiljno prionuli na posao. Osobno smatram da kao moderno društvo 21. stoljeća ne možemo graditi na starom potrošenom modelu iz prošlosti. Ovaj sustav je precizan i bazira se na Microsofto­vom servisu SharePoint, jednom profesiona­lnom alatu te je čitava gradska uprava prešla na njihovu uslugu Office 365 – rekao je Hrebak.

Bjelovarsk­a gradska uprava od jučer ima 15 dostupnih digitalnih usluga. No, tvrtka IN2 već je implementi­rala 80 usluga koje će biti dostupne kroz dva mjeseca. Sve ovo za upravu grada znači uštedu od čak 30 posto.

– Nadam se da priča tu neće stati, već da ćemo i dalje hvatati priključak s europskim gradovima. Krenuli smo s transparen­tnošću, sada je vrijeme digitalne transforma­cije, a već sutra krećemo s nekim drugim uslugama. Gradska uprava Bjelovara postat će učinkoviti servis koji je na usluzi svojim građanima. To će uvjeren sam privući i poduzetnik­e – zaključio je bjelovarsk­i gradonačel­nik Dario Hrebak.

 ??  ?? NI PAPIRA NI PRAZNOG HODA Prvi čovjek Bjelovara Dario Hrebak
NI PAPIRA NI PRAZNOG HODA Prvi čovjek Bjelovara Dario Hrebak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia