Večernji list - Hrvatska

Europski Dinamo sedmicom se prošetao Karlovcem

Nenad Bjelica doveo je samo 17 igrača, zaigrao je najjačim sastavom, a Gojak, Hajrović i društvo trenirali su u Maksimiru

- Robert Junaci

Nogometaši Dinama nisu imali problema u utakmici šesnaestin­e finala kupa, uvjerljivo su slavili kod lidera četvrte lige, Karlovac 1919 nije uspio ‘naškoditi’ Bjeličinim nogometaši­ma koji su bili angažirani, za razliku od onog sastava koji je prije par dana osramotio u Varaždinu. Dinamo je u Karlovac stigao s jako reprezenta­tivnim sastavom. Nenad Bjelica je najavio da će uglavnom igrati igrači koji su ‘rasturili’ Atalantu s 4:0. Naime, s pravom je bio ljutit nakon poraza u Varaždinu. - Neki misle da trebaju igrati one najjače utakmice, nekad su bili sretni što igraju HNL, a sad im se HNL gadi. E, pa onda neće igrati ni HNL, sad nek šute i rade, a ja ću odlučiti kada će igrati – kazao nam je Bjelica.

Trening kao nagrada

U Karlovac je doveo samo 17 igrača, ostali su za ‘nagradu’ dobili trening. Osim početne jedanaesto­rice (Zagorac – Stojanović, Ademi, Perić, Leovac – Moro, Kadzior – Šitum, Olmo, Oršić – Petković) u autobusu su još bili Livaković, Pinto, Majer, Gavranović, Atiemwen i Theophile). Svoje su u Zagrebu odrađivali Gojak, Hajrović, Ivanušec, Moubandje, Dilaver, Kulenović... Dobra im je to opomena, dobili su smjernice kako se trebaju ponašati, trener im je sve odmah u Varaždinu rekao, pa im to potvrdio i javno. Karlovčani su dugo čekali na dolazak Dinama i oko stadiona je bila prilična gužva. Naime, glavni travnjak Karlovca 1919 renovira se, investicij­a je 5,5 milijuna kuna pa se na glavnom stadionu nije igralo, već na pomoćnom terenu iza zapadne tribine. Nisu se Karlovčani nadali da će u kupu igrati protiv Dinama pa su krenuli u obimne radove. Klub ima ambicije, ovaj četvrtolig­aš vodeći

KARLOVAC I DINAMO IGRALI SU NA POMOĆNOM TERENU

je i namjerava se plasirati u viši rang, a utakmica 1/16 finala kupa s Dinamom dobro im je došla za još veće buđenje karlovačke javnosti, što veći povratak nogometu. Ovaj klub to i zaslužuje, naime Karlovac 1919 ove godine slavi svoj stoti rođendan i sad im je želja ulazak u treću ligu, a onda će pokušati sve graditi dalje, možda jednog dana bivši prvoligaš ponovno dođe u nogometnu nam elitu ili barem blizu njoj. Ovako su se gledatelji morali stiskati uz ogradu pomoćnog terena, prilično iznenađeni jakom postavom plavih. A u redovima Karlovca igrao je Enes Novinić, koji je igrao u Karlovcu kad je bio prvoligaš, nakon teške ozljede odlučio je još malo igrati pa i pokušati zabiti plavima, kojima je već zabijao golove u vrijeme kada je u trogodišnj­em boravku u prvoj ligi bio ovaj klub.

Domaćini imali ‘zicera’

Dinamo je brzo poveo, već u devetoj minuti Petković je vratio Kadzioru koji je mirno pogodio kut domaćina, da bi dvije minute kasnije, nakon dvije dobre obrane domaćeg vratara pogodio Oršić. Imali su domaćini ‘zicera’, no Zagorac je skinuo udarac Turkalja. Plavi su igrali angažirano, domaćini se borili koliko su mogli protiv ovako jakog suparnika, no do odmora su ipak još dvaput kapitulira­ti. Petković je bio siguran iz jedanaeste­rca u 42., da bi u 44. Šitum ugurao loptu u mrežu nakon gužve. Najljepši pogodak postigao je Kadzior u nastavku, krasnim, odmjerenim udarcem pod prečku, za 6:0 zabio je Atiemwen, a u posljednjo­m minuti Gavranović je iz jedanaeste­rca zaključio priču na 7:0.

Što se tiče ostalih utakmica, Slaven Belupo se dobrano namučio protiv Hrvaca u gostima. Domaći su gotovo cijelu utakmicu igrali s igračem manje i napeto izgubili 1:2. Osijek je, slično Dinamu, na vukovarsko­m Sajmištu razbio Vuteks 8:0, a Lokomotiva je dobila Oriolik u gostima 2:0.

SLAVEN BELUPO DOBRANO SE NAMUČIO PROTIV HRVACA

 ??  ?? ZABLISTALI ZABORAVLJE­NI Kadzior (u sredini) postigao je dva pogotka, a jedan je zabio i Šitum (desno)
ZABLISTALI ZABORAVLJE­NI Kadzior (u sredini) postigao je dva pogotka, a jedan je zabio i Šitum (desno)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia