Večernji list - Hrvatska

Vujović: Htio sam Valčiće na klupi, ali odbijen sam

- (Mladen Miletić)

Nakon potopa protiv Barcelone u Ligi prvaka, rukometaše PPD Zagreba u regionalno­j SEHA ligi ovog vikenda čeka protivnik koji bi im trebao biti po mjeri – Eurofarm Rabotnik iz makedonske Bitole. No ta je momčad, čini se, ušla pripremlje­nija u sezonu jer je ovog tjedna kod kuće nokautiral­a europskog doprvaka, mađarski Veszprem, uz osam golova bivšeg zagrebaša Lovre Jotića. Usto su tri utakmice u B razredu LP-a s ozbiljnim suparnicim­a (Bidasoa Irun, Sävehof i Sporting CP) izgubili s ukupnom gol-razlikom -3! – Pobjeda nam je prijeko potrebna – kaže trener zagrebaša Veselin Vujović koji je za pomoćnika izabrao Denisa Špoljarića. – Iskreno, moj prvi izbor bio je Tonči Valčić. Ali objasnili su mi da bi to da odmah otimamo čovjeka poremetilo projekt kineskog kluba u SEHA ligi i narušilo ozbiljnost PPD Zagreba kao kluba. Onda sam rekao; neka bude Joso Valčić. Ali on mi je sam rekao: “Nemojte, šefe, ja sam direktor”. Naravno, lakše je biti direktor. Bilo je nekoliko prijedloga koji mi nisu legli i onda sam pitao: “Može li netko od mladih trenera koji se odlučio baviti time, a nema još neku afirmaciju?” Svidjelo mi se već prvo ime koje su rekli. Igrao je u ozbiljnim klubovima, reprezenta­ciji, stamen je momak i sugestijam­a na prvim treninzima pokazao se kao dobar izbor. Špoljarić je pomoćnik koji će, kad mene nema, raditi ono što se dogovorimo, a ne po svome. Inzistiram na tome da svi u ovome klubu funkcionir­amo poput obitelji jer samo tako možemo krenuti prema gore – rekao je Vujović koji poziva gledatelje u subotu (19 sati) u Dom sportova da podrže PPD Zagreb. Prije nego što se pokušaju približiti najjačim europskim momčadima, njegovi igrači morali bi pokazati da se mogu nositi barem s ravnopravn­ima.

Među ključnim igračima koji su ostali dužni je i organizato­r igre Aleks Vlah koji se lani u finalu SEHA lige odlično nosio s obranom Vardara, poslije europskog prvaka. – Vrijeme je da se trgnemo, nadam se da će već u subotu biti bolje. Da znam u čemu je problem, ne bi kriza tako dugo trajala. Moramo svi skupa dobro raditi, i na zajednički­m treninzima i individual­no.

I samom Vujoviću postao je neprepozna­tljiv. – Vodio sam Aleksa u Kopru i znam što može, kakav je golgeter. Sad dođem i vidim da i ne gleda prema golu!? – rekao je trener i upozorio na jedan od ključnih problema ove momčadi: – Izgubili smo trojicu kružnih napadača koji su bili odlični u obrani, a dobili trojicu koji ne igraju obranu. Dva igrača danas ne možeš mijenjati u ozbiljnom

• rukometu.

 ??  ?? DENIS ŠPOLJARIĆ vratio se kao trener u klub iz kojeg je poniknuo
DENIS ŠPOLJARIĆ vratio se kao trener u klub iz kojeg je poniknuo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia