Večernji list - Hrvatska

Ovo je raj, pa 80-ih smo bili na nebrušenom parketu

- Katarina Kušec

I dok vani još ovo malo sunca i topline prolazi, odbojkaši i odbojkašic­e HAOK Mladosti ne daju se iz svoje dvorane, nove dvorane Doma odbojke „Bojan Stranić“u kojoj su stolci novi, sve se sjaji, a u cijeli kompleks dodano je i nekoliko novih stvari.

– Dolaskom nove uprave prije četiri godine nekakav intimni cilj bio je da napravimo nekoliko ulaganja. U Dom odbojke ništa se nije ulagalo od osamdeseti­h godina prošlog stoljeća. Tako da je svake godine napravljen neki zahvat. Sada imamo wellness, fitnes, ambulantu s dva liječnika, dvije sobe za odmor koje koriste samo naši odbojkaši i odbojkašic­e. Dvorana dobila i nove stolce, a ne smijemo zaboraviti ni vanjske terene s umjetnom travom koji su napravljen­i u međuvremen­u. Sada imamo sve uvjete za treniranje, a ja ću biti malo bahat pa reći, možda i najbolje u Europi. Sada je sve na igračima i trenerima da se trude i nagrade sve ovo svojim uspjehom – rekao je sportski direktor kluba Darko Antunović.

Promjene u MEVZA ligi

Mladost je aktualni prvak Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji, a odbojkaše i odbojkašic­e čeka teška sezona. Igrat će domaće prvenstvo, ali i regionalnu MEVZA ligu te prvi put u ovom stoljeću obje ekipe nastupat će i u elitnoj odbojkaško­j Ligi prvaka.

Što se tiče MEVZA lige, ove je godine doživjela neke promjene. Primjerice, igrat će se ligaški, a uključit će se i klubovi iz Bosne i Hercegovin­e koji do sada nisu sudjeloval­i.

Prvu utakmicu mladostaši­ce u svom Domu odbojke igraju 9. listopada u 20 sati protiv ukrajinski­h prvakinja Himik Južne.

– Dolaze prvakinje Ukrajine, i to devet godina zaredom. Vrlo su iskusna ekipa s dosta promjena, ali najavili su imperativ ulaska u Ligu prvaka. Meni je najvažnije da mi sve igračice budu zdrave, a ako budu, uvjeren sam da ćemo imati uspješnu sezonu – rekao je kratko trener seniorki Saša Ivančević koji od ove sezone ima dvije nove igračice.

– Imamo male promjene, naime, zadržali smo kadar kao prošle sezone u kojoj smo bili iznimno uspješni. Vratili smo našu igračicu Leu Deak s posudbe, doveli smo dvije najtalenti­ranije igračice iz Hrvatske Nataliju Tomić i Josipu Marković. To smo napra

nova igrača dovedena su u seniorsku momčad Mladosti: Raič, Oršulić, Kovačević i Timofej

‘NOVA’ DVORANA SADA IMA WELLNESS, FITNES, AMBULANTU I DVIJE SOBE ZA ODMOR

vili planski, uvijek gledamo dugoročno. Dovodimo igračice koje su najbolje u ovom području i tako razvijamo ekipu – zaključio je.

Što se tiče seniorske momčadi. Trener Radovan Malević doveo je četiri nova igrača. Prvu utakmicu kvalifikac­ija za Ligu prvaka igraju 22. listopada, a u subotu im je na rasporedu utakmica MEVZA lige protiv Kaštela.

Dvorana je raj na Zemlji

– Nova sezona je pred nama, igra se srednjoeur­opska liga i kvalifikac­ije za Ligu prvaka. Naš cilj je da stvaramo visokokval­itetni igrački kadar. Nije lako, ali s obzirom na reakcije igrača na terenu i izvan njega, vjerujem da je moguće da Ligu prvaka završimo u jednoj od grupa. Što se tiče igrača, Ivan Raič nam je povratnik u momčad, doveli smo i Marka Oršulića, Stefana Kovačevića i Timofeja. Imamo i najjači perspektiv­ni dizački par u Europi, imaju više od dva metra i hrvatska odbojka od njih će profitirat­i dugoročno – rekao je trener Malević pa se osvrnuo i na novu dvoranu i uvjete.

– Ja sam u ovoj dvorani prvi trening 1980. godine napravio na nebrušenom parketu i dobro znam u kakvom je stanju bio Dom odbojke unazad nekoliko godina. Ovo danas je raj na zemlji. Još samo možda nedostaje klimatizac­ijski uređaj koji bi i tijekom ljetnih mjeseci držao dvoranu, tako da se može 12 sati na dan biti u njoj. Nadam se da će i to sljedeće godine biti napravljen­o – zaključio je.

Inače, Mladost je klub koji ove sezone predstavlj­a grad Zagreb u četiri različita europska natjecanja i po tome su jedinstven­i. Na tu su činjenicu u klubu iznimno

• ponosni.

 ??  ?? ODBOJKAŠIC­E MLADOSTI aktualne su prvakinje Hrvatske, a zbog dobrih rezultata ekipa nije puno mijenjana. Došle su tek dvije nove igračice
ODBOJKAŠIC­E MLADOSTI aktualne su prvakinje Hrvatske, a zbog dobrih rezultata ekipa nije puno mijenjana. Došle su tek dvije nove igračice
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia