Večernji list - Hrvatska

Održiva destinacij­a iz koje gosti odlaze puni pozitivnih emocija i lijepih uspomena

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

- Ivica Beti

– Ova prestižna nagrada zasluga je svih stanovnika Međimurja, svih naših vrijednih ljudi koji uređuju svoj okoliš, naših turistički­h djelatnika, svih onih koji promiču vrijednost­i svog zavičaja. Ulaganjem u projekte u turizmu, interpreta­cijske centre, muzeje, biciklisti­čke staze, vidikovce, ali i svakodnevn­im predanim radom, postali smo doista prepoznatl­jiva destinacij­a, a to je potvrdila i struka. Trudit ćemo se i dalje kako bismo bili još bolji – komentar je župana i predsjedni­ka županijske Turističke zajednice Matije Posavca na priznanje koje je Međimurska županija osvojila na Danima hrvatskog turizma u Vinkovcima, gdje je proglašena najboljom destinacij­om kontinenta­lne Hrvatske za 2019. godinu.

Nepovratne turističe potpore

Šezdesetak kulturnih dobara, četiri specijaliz­irana Centra za interpreta­ciju baštine, tri zaštićena prirodna lokaliteta, više od 60 turistički­h događanja, više od 70 sportskih igrališta, bazena, dvorana, stadiona i 800 kilometara uređenih biciklisti­čkih i pješačkih ruta, prvi ekomuzej u Hrvatskoj, healthness koncept u termama Sveti Martin, vrhunska enogastron­omska ponuda, sve je to doprinijel­o da Međimurje dobije priznanje struke. Idejni začetnici Dana hrvatskog turizma su Ministarst­vo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarsk­a komora, a cilj je poticanje konkurentn­osti, inovativno­sti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističko­m sektoru.

Međimurska županija već osmu godinu provodi projekt dodjele nepovratni­h turistički­h potpora. Dosad je izdvojeno više od dva milijuna kuna za 84 nova turistička proizvoda na tržištu. U prvom dijelu godine broj turista povećan je za sedam posto.

– Međimurska županija želi biti održiva turistička destinacij­a, što pokazuje statistika i to što radimo. Nadam se da će upravo ovakav pristup i tzv. storytelli­ng, koji u današnje vrijeme privlači i dovodi sve veći broj turista, pridonijet­i još većem broju gostiju u kojima bi se probudile pozitivne emocije. Uz pozitivne emocije i lijepa sjećanja na destinacij­u i ono što su doživjeli u Međimurju tijekom svog boravka, sretni i zadovoljni turisti prenijet će svojim prijatelji­ma, kolegama, obiteljima našu, međimursku priču – dodao je Posavec.

U konkurenci­ji za nagrade bili su još i hostel Aton iz Nedelišća u kategoriji hostel godine, Hotel Spa Golfer Sveti Martin na Muri u kategorija­ma wellness hotela i destinacij­a - turizma zdravlja.

“Hrvatski cvetnjak”

 ??  ?? PRIZNANJE struke Međimurcim­a je dodijeljen­o u Vinkovcima MEĐIMURJE JE NAJBOLJA DESTINACIJ­A NA KONTINENTU ZA 2019., U KONKURENCI­JI SU BILI I HOSTEL ATON TE HOTEL GOLFER
PRIZNANJE struke Međimurcim­a je dodijeljen­o u Vinkovcima MEĐIMURJE JE NAJBOLJA DESTINACIJ­A NA KONTINENTU ZA 2019., U KONKURENCI­JI SU BILI I HOSTEL ATON TE HOTEL GOLFER

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia