Večernji list - Hrvatska

“Slava je poput seksa, ali najbolje godine su bile one u kojima smo se probijali”

- Samir Milla

ca ili glumački set moj su drugi dom. Obožavam biti ispred kamere i to je ljubav koja traje još od osnovne škole. Akademiju nisam upisao jer sam izabrao sport, no shvatio sam da sam možda ipak trebao pokušati – ističe Josip, koji uz glumu obožava i ples. Josip naime pleše u zagrebačko­j plesnoj skupini Universe dance crew koja je oduševila žiri i gledatelje nastupom u prvoj audicijsko­j emisiji Supertalen­ta, a pridružit će im se u polufinaln­om nastupu. – Trenutno smo fokusirani na polufinale, u klubu se već sad osjeća blaga trema – priznaje svestrani mladić koji već sad ima ozbiljne planove.

– Velike stvari tek se spremaju u mojoj karijeri; moram reći da nije bilo nimalo lako, katkad sam morao biti na istodobno dva mjesta – kazao je za kraj Kotlar, koji se nada da će uskoro pronaći i srodnu dušu koja će moći pratiti njegov tempo života, ali i biti mu najveća podrška u uspjesima koji

• tek dolaze. Jedna od najpoznati­jih pop-rock pjevačica svih vremena, Debbie Harry iz grupe Blondie nedavno je izdala memoare u knjizi naslova “Face It”. Debbie je u njoj otkrila mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere.

Grupa Blondie osnovana je 1974. godine kada su Debbie i njezin tadašnji ljubavnik, gitarist Chris Stein, napustili grupu The Stilettos. Ime Blondie dali su joj inspiriran­i vozačima kamiona koji su u prolazu dovikivali Debbie: “Hej, blondie (plavušo)!”

– Slava je poput seksa. Osjećate elektricit­et koji prolazi kroz vaše tijelo, no isto tako možete osjećati i antiklimak­s. Za mene je najbolje razdoblje grupe Blondie bilo kada smo se tek probijali u New Yorku. Nitko nije govorio o komercijal­nom uspjehu. Ono što smo radili bilo je mnogo bolje od toga – napisala je Debbie.

Bowie je uvijek vadio penis Harry je napisala kako je tih prvih dana Chris primao socijalnu pomoć, a ona je radila kao konobarica u bikiniju. Povremeno su čak preprodava­li marihuanu. Sedam mjeseci poslije svirali su u legendarno­m klubu CBGB, a plaćali su ih pivom. Debbie je tada prvi put probala heroin.

– Sjećam se da sam prvi put pomislila: “Oh, ovo je tako opuštajuće, ne moram misliti ni o čemu.” Svaki put kad bih htjela izbrisati neke dijelove života ili sam se borila s depresijom, uzela bih heroin. Ništa nije bilo bolje od toga – kazala je Harry i dodala kako je možda sada čudno što tako govori o drogiranju, no nekada je sve bilo mnogo nevinije. Debbie je opisala i kako su Blondie prvi put na veliku turneju išli s Iggyjem Popom i Davidom Bowiejem.

– Iggy i David nakon jednog koncerta tražili su kokain i vratili su se nakon nekog vremena s jednim gramom. Pošmrkali su ga u jednom potezu. Kokain nisam voljela jer me činio nervoznom. Kada je pošmrkao, David je samo izvadio penis, kao da sam ja službeni procjenite­lj spolovila.

– Bila sam jedina žena s njima, pa mu se valjda to činilo logičnim. David je imao golemi penis, a imao je običaj vaditi ga ispred žena i muškaraca. Meni je to bilo jako smiješno – napisala je Debbie.

Silovao me provalnik Pjevačica je u knjizi opisala i mučno iskustvo kada ju je silovao nepoznati čovjek. Provalio je u stan u kojem je živjela s Chrisom. – Silovao me, pa mi je rekao da se idem oprati – napisala je. Pjevačica je isto tako napomenula da je sretna što se to dogodilo prije epidemije AIDS-a.

– Na kraju, ukradene gitare više su me povrijedil­e nego silovanje. Mislim, nismo imali opreme – bila je iskrena pjevačica. Harry je u knjizi otkrila i druge detalje iz svog privatnog života. Usvojili su je kad je imala samo tri mjeseca. Prije nego što se počela baviti glazbom radila je kao model, tajnica u BBC-jevu uredu u New Yorku, konobarica, a bila je i Playboyev model. U memoarima je otkrila još puno toga zanimljivo­g o sebi. Primjerice, iako je nadimak dobila zbog plave boje kose, zapravo je crvenokosa. Kao mala maštala je da joj je prava majka Marilyn Monroe, a klinci su je dugo zvali Moon (Mjesec), zbog ovalnog lica. Debbie je ostavila traga i na top-listama, a posebno je zanimljiv podatak da je pjesma “Rapture” iz 1981. godine bila prva pjesma na broju 1 američke top-liste koja je u sebi imala

• repanje.

 ??  ?? Debbie Harry prije glazbene karijere radila je kao konobarica i model
Debbie Harry prije glazbene karijere radila je kao konobarica i model
 ??  ?? S Chrisom Steinom, kolegom iz benda, bila je u vezi 13 godina, a danas su dobri prijatelji
S Chrisom Steinom, kolegom iz benda, bila je u vezi 13 godina, a danas su dobri prijatelji
 ??  ?? NASTUPIO JE I SUPERTALEN­TU kao dio zagrebačke plesne skupine Universe dance crew
NASTUPIO JE I SUPERTALEN­TU kao dio zagrebačke plesne skupine Universe dance crew

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia