Večernji list - Hrvatska

Vatreni s dvije pobjede sigurno idu na Euro

-

Hrvatska nogometna reprezenta­cija u rujanskim je ogledima osvojila četiri boda (pobjeda u Slovačkoj i remi u Azerbajdža­nu) te je trenutačno vodeća u skupini E. Vatreni su odigrali pet utakmica i imaju deset bodova, na prvom su mjestu, a budući da je Slovačka na gostovanju uspjela svladati Mađarsku s 2:1, Slovaci i Mađari sada imaju isti broj odigranih utakmica i po bod manje u odnosu na našu izabranu vrstu. Wales ima šest bodova nakon četiri odigrane utakmice pa teoretski i momčad koju predvodi Gareth Bale također može doći na devet bodova iz pet ogleda. Do kraja je Dalićevim reprezenta­tivcima ostalo odigrati domaće utakmice protiv Mađarske i Slovačke te gostujući susret kod Walesa. Dakle, za prva dva mjesta u skupini, koja direktno vode na Euro 2020., Hrvatska ima dvije meč-lopte ispred vlastitih navijača. Ako dobijemo Mađare i Slovake, priča je zaključena. U tom slučaju ni eventualni poraz od Walesa ne bi ništa značio. Naravno, postoje varijante i prema kojima bi i 15 bodova bilo dosta, a o tome je nakon zadnje utakmice progovorio i sam izbornik Dalić:

– Kiksali smo i zakomplici­rali si situaciju koja je mogla biti znatno komotnija. Ipak, moramo ići dalje i spremati se za novu utakmicu. Za plasman na EP treba nam 15 bodova i nije bitno kada ćemo ih osvojiti – naglasio je Dalić.

Ipak, bilo bi krasno već u sljedećem ogledu svladati Mađare i uzeti sudbinu u svoje ruke, izboriti te meč-lopte pa neka naši rivali razmišljaj­u o kombinacij­ama i rezultatim­a

• drugih utakmica.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia