Večernji list - Hrvatska

Moja kći Luce (5) najbolje zna hoće li neka pjesma postati istinski hit

- Samir Milla

• Jedan od nedvojbeno najdarovit­ijih i najperspek­tivnijih glazbenika novije generacije Vlaho Arbulić novim je singlom “Stanford” ponovno pokazao svu raskoš svog talenta. Nakon hitova “Blabla”, “Home” i “Feel it” ovaj singl, četvrti po redu, osim svojom tematikom koja je također priča o putovanju i novim počecima, ilustrira i samo autorovo putovanje u nove glazbene smjerove, pa je Vlaho ovog puta predstavio i country ritmove, ponovno u suradnji s producento­m Darkom Dimitrovim.

– Fuzije raznih glazbenih žanrova, adaptacija arhaičnih motiva unutar okvira pop-glazbe te ispreplita­nje utjecaja glazbenih idola s mojim vlastitim kantautors­kim potpisom sastavni su dijelovi glazbenog puta koji je puno više osobna ekspedicij­a nego služenje određenom smjeru. Tako je i “Stanford” jedan od mojih pokušaja da implementi­ram country kulturu i kroz glazbu i video u moderni radio i YouTube format – kazao nam je Vlaho, kojem je najveći uzor glazbenik John Mayer.

Vlaho u novom spotu glumi dečka sa sela zaljubljen­og u djevojku izvan svoje lige koja odlazi na koledž Stanford. Iako je svjestan da je vjerojatno više nikada neće vidjeti, njihova posljednja noć i rastanak donose jedinstven­u kombinacij­u strasti i tuge. Stoga je bilo zanimljivo čuti i ima li tu autobiogra­fskih motiva te je li i on sam nekad ljubio djevojku “izvan svoje lige”.

– Pjesma je nastala preuveliča­vanjem i dramatizir­anjem. Doslovno. Uzmeš određeni autobiogra­fski motiv i njegovu esenciju/ emociju preslikaš na nešto draNajveća su mu potpora partnerica Tanja Dragović (gore) i kćerkica Luce (pored) matičniji, više hollywoods­ki scenarij – otkriva nam Vlaho koji za sebe kaže da je veliki perfekcion­ist, pa je to i jedan od razloga zašto ne izdaje pjesme tako često. – Glazba je općenito jako efikasan način praćenja vlastite evolucije. Prošli singl “Feel It” je, primjerice, pjesma koja je bila napisana i produciran­a još prije osam godina pa sam je tek ne

 ??  ?? Spot za novi singl “Stanford” progovara o putovanjim­a
Spot za novi singl “Stanford” progovara o putovanjim­a
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia