Večernji list - Hrvatska

“Briga me za komentar Martine Tomčić, snimam novu pjesmu za YouTube!”

- Sara Smojver

davno izvukao iz ladice i odlučio doraditi. Time sam dobio zanimljivu kombinacij­u mladenački naivne tematike s nešto suvremenij­im aranžmanom – kaže nam Vlaho koji je napravio svjetsku karijeru kao model, a i magistrira­o je na Fakultetu elektronik­e i računarstv­a.

– Ne radim direktno u struci, no uz glazbu se bavim privatnim poslom za koji mi svakako neke od vještina i alata dobivenih studijem na FER-u dobro dođu. Uostalom, sam glazbeni miks čista je elektroteh­nika – kaže glazbenik kojeg žene obožavaju. No njegovo srce pripada Tatjani Dragović, bivšoj supruzi Gorana Ivanišević­a. Par ima petogodišn­ju kći Luce, koja je Vlahina najveća obožavatel­jica i prvi filtar u stvaranju pjesama.

– Luce je neizostavn­a u mom procesu stvaranja. Jako je muzikalna i iskrena. Pokazalo se da je njen mjenama te svojim emotivnim govorom podijelila ljude kada je prozvala svjetske lidere i pozvala ih da počnu raditi na promjenama. Kim želi postati odvjetnica kao i njezin otac Robert, a nedavno je na svojoj liniji steznika zaradila dva milijuna dolara. Ima i svoju kozmetičku liniju koja je izrazito popularna među beauty influencer­icama. Osim toga, Kardashian pokušava osvijestit­i ljude o psorijazi, kožnoj bolesti, i skinuti stigmu s nje pa se zato često

• slika bez šminke. prvi dojam o pjesmama najčešće najbolji sud – kaže ponosni tata i dodaje kako nije previše stog otac.

– Blag sam unutar strogo postavljen­ih okvira. Nastojim uvijek biti dosljedan pa često ispadnem nepopustlj­iv, no dugoročno to smatram pozitivnim – kaže Vlaho. Glazbenik je živio u Americi, stoga ne čudi da pjeva na engleskom. Ipak, zasad su svi njegovi planovi vezani za Hrvatsku.

– Pitaju me često hoću li izdati i neku pjesmu na hrvatskom. Naučio sam da ne treba biti isključiv pa neću reći da je to nemoguće. Postoje pjesme koje sam napisao na hrvatskom i koje još uvijek čekaju svoju namjenu, ali fokusiran sam na ovo što trenutačno radim na engleskom jeziku – veli Vlaho koji često nastupa na raznim društvenim i privatnim događajima pa će ove jeseni biti prilike da

• ga se vidi uživo. Iako žiri nije bio oduševljen njezinom opernom izvedbom u Supertalen­tu, 60-godišnja umirovljen­ica, pjevačica i dizajneric­a Sanda Sandali ističe da je bez obzira na to jako ponosna.

– Ponosna sam na svoj izgled, haljinu i jačinu glasa. Nastavit ću se baviti pjevanjem i dalje. Sada imam svoj mikrofon i želim u studiju snimiti pjesmu “O sole mio” i staviti je na YouTube – tvrdi kreativka i ne poriče da je imala tremu jer, kako kaže, nije naučena pjevati pred publikom i mora to svladati. Isto je bilo i dok se bavila dizajnom.

Šivanje i planinaren­je

– Kada sam radila modne revije, u fokusu je bila kreativnos­t moje mašte, a sada kada vokalom i plućima moram zavesti publiku, to je nešto još uvijek novo za mene. Jednostavn­o moram vježbati – ne odustaje Sanda pa otkriva kako se osjećala nakon komentara žirija i kako su reagirali ljudi iz njezine okoline.

– Iskreno, nisam se nešto puno osvrtala na komentare žirija. Ne mogu se točno sjetiti Martinina komentara. Ona nije primijetil­a da sam željela otpjevati u naturi pa joj se nisam svidjela. Nije shvatila da se, kada pjevam u naturi, čuje drukčije i da bi cijela dvorana bila ovijena mojim glasom, i to bez mikrofona. Do ceste bi me čuli. Mislim da žiri još nije imao prilike sresti nekoga s takom jakim glasom. Na komentare žirija moj brat nije blagonaklo­no gledao jer me on stalno sluša i preko mikrofona čuo me potpuno drukčije – govori Sanda kojoj je plan za sada snimati vlastite pjesme koje će objavljiva­ti na YouTube-kanalu, a o ponovnoj prijavi na Supertalen­t kaže: „Nikad se ne zna“. Kada ne pjeva, bavi se svojim hobijima – šiva za sebe i poznanike i bavi se planinaren­jem, i to do 3500 mnv.

– Putujem puno. Vozim se čamcem po rijekama i promatram prirodu – kaže nam Sandali koja od 1983. godine živi u Švicarskoj.

Život u Švicarskoj

– Moj život u Švicarskoj jako je miran i staložen. Sve ide svojim normalnim tijekom i bez stresa. Miran ugodan život – govori nam nasmijano i na kraju otkriva tko joj je najveća podrška. – Ja sam sama sebi najveća podrška! Moje samopouzda­nje dovelo me tu gdje jesam. Da sam slušala druge, bila bih domaćica. To nije moj život – tvrdi ona. Podsjetimo, nijedan član žirija nije ostao ravnodušan na njezinu izvedbu. Maja Šuput izjavila je da je Sanda za nju pobjednica, Sanda kaže da se na komentar Martine Tomčić, koja nije bila oduševljen­a njezinom izvedbom, nije obazirala, a Sandinu bratu nije bio prihvatlji­v Martinin izbor riječi a Martina Tomčić uputila joj je oštru kritiku.

– Ja vjerujem da je ova nehumana tortura za vas potpuno nebitna jer vi ste doživjeli ono po što ste došli, a mi smo otrpjeli ono za što smo plaćeni i što moramo tu sjediti. Osmijeh na licu je tu, haljina je tu, ali ja vas doista, ali doista više nikad ne želim čuti – rekla joj je Tomčić dodavši da joj je žao, a

• Sanda je zahvalila.

 ??  ?? Odlučio je zasad izdavati samo skladbe na engleskom iako su namijenjen­e domaćem tržištu
Odlučio je zasad izdavati samo skladbe na engleskom iako su namijenjen­e domaćem tržištu
 ??  ??
 ??  ?? Kim Kardashian
Kim Kardashian
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia