Večernji list - Hrvatska

Tomislav Josić upitao Pavla Josića: “Misliš da si otporan na metke”

-

U središtu Vukovara jučer oko 15 sati najprije se dogodio verbalni sukob, a potom i naguravanj­e između predsjedni­ka Savjeta za branitelje gradonačel­nika Vukovara Tomislava Josića i koordinato­ra Živog zida Vukovarske županije Pavla Josića. O svemu postoji i snimak koji je Pavao Josić već objavio na svome Facebook-profilu i koji se širi društvenim mrežama. Na snimci, koja traje 30-ak sekundi, vidi se razgovor te se čuje kada je Tomislav Josić svoga prezimenja­ka pitao: „Misliš li da si otporan na metak, sine“, „pazi što radiš“. Poslije toga Tomislav Josić udaljava se desetak metara, ali opet se vraća nakon što vidi da supruga Pave Josića sve snima mobitelom. Tada su se kratko naguravali nakon čega se sve smirilo.

– Razlog svemu ovome danas je što sam od Grada Vukovara službeno zatražio odgovor na pitanje koliko je Tomislavu Josiću isplaćeno novca iz gradskog proračuna. A to je pitanje uslijedilo kada me prije nekoliko dana netko greškom nazvao iz Grada i pitao o putnim nalozima. Nas dvojica danas smo se zapravo slučajno srela u centru. Tom prilikom sreli su nam se pogledi i vidio sam da je on napravio neku grimasu. Otišao sam za njim i pitao ga je li ta grimasa bila zbog mene. Tu je bilo još razgovora nakon čega me je pitao jesam li otporan na metak. Neću ga prijaviti policiji, a on, ako je frajer, neka izvadi pištolj. Sada me interesira i kako će se postaviti policija i DORH, odnosno je li ovo što se dogodilo razlog za kazneni progon po službenoj dužnosti – rekao je Pavao Josić. Kontaktira­li smo i Tomislava Josića.

– Na toj snimci ne vidi se sve o čemu smo razgovaral­i, nego su iskoristil­i samo dio koji im odgovara. U sve to ušao je s jasnom namjerom da me provocira, a njegova supruga odmah je upalila mobitel i počela sve snimati. Govorio mi je da me se ne boji i to je ponovio 5-6 puta. Rekao mi je i: “Hajde odmah da se obračunamo ako želiš”, na što sam mu ja u šali i uz smiješak rekao: “Pa jesi ti otporan na metke kada se ne bojiš?” Nisam mu prijetio niti sam sve to danas shvatio kao nešto bitno –

• rekao je Tomislav Josić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia