Večernji list - Hrvatska

‘Lagao je da mu se Anica javlja, a već ju je ubio’

- Branimir Bradarić

Dan nakon što su mediji prenijeli vijest o ubojstvu Anice Buile u Petrovcima, selu nedaleko od Vukovara, PU vukovarsko-srijemska iznijela je niz detalja vezanih za ovaj slučaj. Iz policije navode da je ovo bio jedan od komplicira­nijih slučajeva s kojim su se suočili proteklih godina. Prema riječima načelnika PP-a Vukovar Vlade Božića, policija je od 29. srpnja, kada je majka ubijene žene prijavila njezin nestanak, provodila kriminalis­tičko istraživan­je.

Detaljna istraga

– Sve smo obavijesti­li, sve policijske uprave. Uložili smo velike napore. Obavili smo brojne obavijesne razgovore s prijatelji­ma, poznanicim­a, susjedima, članovima obitelji… Kako je vrijeme prolazilo, sužavao se krug indicija. U isto vrijeme kolale su razne informacij­e koje smo provjerava­li i koje su se pokazale kao netočne. Pojedini ukućani govorili su i da je otišla od kuće zbog obiteljski­h odnosa – rekao je Božić.

Dodao je i da su se u istrazi pojavljiva­le sve veće sumnje u navode određenih članova obitelji što je rezultiral­o time da je tijelo pronađeno 6. listopada u septičkoj jami u dvorištu obiteljske kuće u Petrovcima. Sumnje koje su se odnosile prije svega na supruga Zorana Builu (50) pojačale su se kada je utvrđeno da SMS-ove koje je on pokazivao ostalim članovima obitelji, govoreći da mu se Anica javila, nije slala Anica.

Voditelj Službe kriminalis­tičke policije PU Krešimir Hunjet dodao je još neke detalje kazavši da su se u istragu u konačnici uključili i forenzičar­i iz Centra za forenzička istraživan­ja “Ivan Vučetić” iz Zagreba.

– Pregledali smo kuću, a onda i dvorišta te pronašli septičku jamu koja je bila skrivena. U jami smo pronašli tijelo nestale žene koje je bilo umotano u prekrivače. Daljnjom istragom utvrdili smo da su se kritičnog dana u srpnju u jutarnjim satima najprije sukobili verbalno, a onda i fizički. Počinitelj je žrtvi nanio nekoliko reznih rana i uboda, potom je tijelo umotao u prekrivače i bacio ga u septičku jamu. Uhićen je zbog teškog ubojstva i predan pritvorsko­m nadzorniku – rekao je Hunjet. koje su se prije svega odnosile na supruga Zorana Builu (50) pojačale su se kada je utvrđeno da SMS-ove koje je on pokazivao ostalim članovima obitelji, govoreći da mu se Anica javila, nije slala Anica

Kako bi otkrili počinitelj­a, Zoran Buila ispitan je i poligrafom. Neslužbeno doznajemo da je priznao ubojstvo supruge zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od 10 do 40 godina. Točan dan ubojstva se ne zna, ali zna se da je Anica Buila posljednji put viđena živa 5. srpnja od kada joj se gubi svaki trag. Iz policije nisu željeli komentirat­i priče da je u kući bilo oružja i da je za tijelo bio vezan kamen.

– Ne mogu govoriti o tome, znam da je to vaš posao, ali situacija je preteška. Svi smo utučeni i slomljeni te će nam trebati dosta vremena da se sve slegne i da budemo sposobni izaći pred vas – rekao nam je Aničin sin Martin Buila.

Aničina majka Ljerka Kleković kazala nam je da je prije desetak dana rekla policiji da sumnja da joj je suprug nešto napravio.

– To je monstrum i čudovište. Toliko nam je lagao da mu se Anica javlja, da je dobro, da želi rastavu i slično. Pokazivao nam je njene poruke, slike, a zapravo je pravio budale od svih nas. Prije tri tjedna bio je ovdje, sve nas izljubio, slikao se s nama i opet govorio da je Anica dobro. Sve nas je lagao i obmanjivao jer je naša Anica već bila mrtva, a on ju je okrutno ubio – rekla nam je Kleković.

Sin ju je neprestano tražio

Dodaje i da priče o PTSP-u od kojega je, navodno, obolio Zoran, ne stoje jer je sve bio isplanirao da bi prikrio ubojstvo. Govoreći o pokušajima obitelji da pronađu nestalu ženu, kaže da se najviše potrudio Aničin sin Ivan koji je odlazio i kući u Petrovce gdje ju je tražio. Pretražili su i kuću i dvorište i ništa nisu našli, a navodno su policiji slikovito rekli još tada da samo septičku jamu nisu pretražili.

– Kada je zadnji put bio tamo, rekao mu je da, kada sljedeći put dođe, želi da je mama u kući jer ne vjeruje svim tim porukama. Nažalost, pronađena je, ali okrutno ubijena – istaknula je Kleković koja za rad policije i suradnju s njima ima samo riječi hvale. Anica Buila bit će pokopana danas u

• 13 sati na groblju u Ivankovu.

U ISTRAGU SU SE UKLJUČILI I FORENZIČAR­I IZ CENTRA ZA FORENZIČKA ISTRAŽIVAN­JA ‘IVAN VUČETIĆ’ IZ ZAGREBA

 ??  ??
 ??  ?? SPROVOD Anica Buila bit će pokopana danas u 13 sati na groblju u Ivankovu
SPROVOD Anica Buila bit će pokopana danas u 13 sati na groblju u Ivankovu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia