Večernji list - Hrvatska

Bara: Veselje je u obitelji Olmo, za Dinamo je to golema stvar

Dinamovac Dani Olmo prvi je put dobio poziv španjolske A reprezenta­cije, oduševljen­je plavih kad su doznali vijest

- Robert Junaci

Veselo je bilo jučer u Maksimiru kada je stigao dopis Španjolsko­g nogometnog saveza u kojem piše da je Dani Olmo pozvan u A španjolsku vrstu. Dosad su za njega stizali pozivi za mladu reprezenta­ciju, ali sad je objava kandidata španjolsko­g izbornika A reprezenta­cije Roberta Morena dočekana s oduševljen­jem.

Dinamo uz Real, Barcu...

O tom velikom uspjehu svoju je momčad obavijesti­o trener Nenad Bjelica, okupio ih je sve na stadionu Hitrec Kacian, svi su bili zagrljeni, nisu znali što se događa pa se Olmo našalio:

– Dobio sam sina.

No onda je Bjelica objasnio o čemu je riječ:

– Želio sam vam samo reći jednu lijepu vijest, naša momčad stvorila je još jednog A reprezenta­tivca, Dani Olmo, čestitam!

Nakon toga svi su zapljeskal­i Daniju, grlili ga, neki su tražili da naruči catering. A onda su svi stali u špalir kroz koji je mladi Španjolac morao protrčati, malo su ga “nalupali” po leđima.

Nema sumnje da je bilo veselo i u Danijevoj obitelji, željeli smo za dojmove pitati Danijeva oca Miguela, ali na njegov broj telefona javio se menadžer Andy Bara.

– Ma svi smo presretni, tata čeka Danija da završi s treningom. Ovo je fenomenaln­a stvar ne samo za Danija nego i za njegovu obitelj i sve nas. Ali, isto tako i za Dinamo i hrvatski nogomet – kazao nam je Danijev menadžer i objasnio:

– Čudesno je da je igrač iz Dinama, iz hrvatske lige, pozvan u najbolju španjolsku reprezenta­ciju. Pa ima 15 igrača koji igraju u Engleskoj pa nisu pozvani, a pozvan je Dani iz Dinama, iz Hrvatske.

Doista, kad se pogleda iz kojih su klubova pozvana 23 igrača za utakmice Španjolske u kvalifikac­ijama protiv Malte i Rumunjske, onda je to društvo u kojem se našao Dinamo čudesno. Maksimirsk­i klub našao se u društvu Barcelone, Reala, Bayerna, Borussije (D), Manchester Cityja i Uniteda, PSG-a, Chelseaja, Atletico Madrida, Rome, Napolija, Villarreal­a, Athletic Bilbaa, Valencije, Seville i Real Sociedada.

Dani Olmo sve je ovo zaslužio svojim radom i ponašanjem. Dečko je ostao isti nakon što ljetos nije otišao iz Dinama iako su svi očekivali veliki transfer. On je nastavio raditi kao i prije i sad je ovo zaslužena nagrada. Sjećamo se kad je čekao prvi poziv za U21 reprezenta­ciju, dugo nije dolazio, a kad je konačno pozvan, izborio se za svoje mjesto, ljetos osvojio naslov prvaka sa španjolsko­m U21 vrstom, bio je najbolji igrač i strijelac finala, sad je kapetan te reprezenta­cije i najbolji strijelac.

Ove jeseni kao igrač mlade reprezenta­cije već je odradio i trening u A vrsti kod izbornika Morena, a sad je stiglo ono pravo.

– S Olmom dobivamo puno opcija i to je sjajno. Dani igra odlično u hrvatskom prvenstvu, a posebno u Ligi prvaka. Bio je fantastiča­n i u mladoj reprezenta­ciji. Ovaj poziv nije nagrada, nego ga je zaslužio – rekao je španjolski izbornik Roberto Moreno o pozivanju igrača Dinama.

Mogao bi i debitirati

BJELICA JE PRED CIJELOM MOMČADI OBJAVIO DA JE DANI DOBIO POZIV

DANIJU OVO NIJE NAGRADA, POZIV JE ZASLUŽIO, KAŽE IZBORNIK MORENO

Izbornik mlade reprezenta­cije Luis de la Fuente sad je ostao bez svog najboljeg igrača.

– Sretan sam kad vidim kako su se razvili igrači koji su bili s nama. Stvaranje igrača za A reprezenta­ciju najvažniji je dio našeg posla. Cijenim Danija, divim mu se i s profesiona­lne i s osobne strane i veseli me vidjeti ga kako se razvio i koliko je napredovao – kazao je Fuente.

Kako je rekao Andy Bara, ovo je nevjerojat­na stvar za Dinamo, Dani Olmo je prvi A reprezenta­tivac Španjolske iz ovog kluba i iz naše lige. To će u velikoj mjeri podići ugled Dinama u europskim nogometnim razmjerima, to je samo još jedan dodatak na sve ono što plavi rade u europskim utakmicama prošle i ove godine.

Zapravo je sreća da je Olmo ostao u Dinamu i zbog plavih kojima puno znači u igri, ali očito je to dobro došlo i Daniju, kojem se ostvarila želja da igra u Ligi prvaka, a sada i ona najveća, da bude u A reprezenta­ciji Španjolske.

Španjolska u ciklusu koji slijedi igra kvalifikac­ijske utakmice s Maltom i Rumunjskom, a već je osigurala plasman na Europsko prvenstvo. Nadamo se da će Dani

reprezenta­ciju.• upisati i debi za

 ??  ?? KAPETAN MLADE REPREZENTA­CIJE Europski je prvak U21 sa Španjolsko­m, sad je kapetan i najbolji strijelac, ali seli se u A vrstu
KAPETAN MLADE REPREZENTA­CIJE Europski je prvak U21 sa Španjolsko­m, sad je kapetan i najbolji strijelac, ali seli se u A vrstu
 ??  ??
 ??  ?? DOBIO ‘BATINA’ Špalir za Olma kad je Bjelica objavio da je pozvan
DOBIO ‘BATINA’ Špalir za Olma kad je Bjelica objavio da je pozvan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia