Večernji list - Hrvatska

Miloš: Bit će teško, ali bolji smo

- Anton Filić

Vaterpolis­ti Mladosti uputili su se jučer na drugo gostovanje u Ligi prvaka. Ovaj put čekaju ih u Terrassi (Španjolska, Katalonija), gradu nedaleko od Barcelone, gdje će, s početkom u 19 sati, biti odigrana utakmica žabaca s istoimenim domaćinom. Terrassa je debitant u najjačem europskom natjecanju, ali ima solidnu momčad a kod kuće i značajnu podršku navijača. Izravni je rival mladostaša za četvrto mjesto u skupini B koje još vodi na završni Final Eight.

- Znamo da neće biti lako, ali svjesni smo i svoje snage, za nama je nekoliko dobrih utakmica i zato ne krijemo da idemo po pobjedu. Velika je razlika između naših konkurenat­a u Regionalno­j i Ligi prvaka i zato u Kataloniji nećemo imati pravo na opuštanje - kaže trener Mladosti Zoran Bajić. Dobra je stvar da učitelj žabaca može računati na sve snage, ozlijeđeni­h nema. Igrači su imali tjedan dana od posljednje utakmice s Partizanom, trenirali su, ali su i prilično svježi. No, ne zalijeću se u najavama:

- Terrasa je nova momčad u Ligi prvaka, prilična je nepoznanic­a za nas (opasni šuter Barroso, iskusni vratar Aguilar - op. a.) i doista ne znamo što nas očekuje. Pripremamo se za tešku utakmicu, ali mislim da smo bolja momčad i da ćemo u subotu pobijediti - ističe Lovre Miloš.

Osluhnuli smo malo i drugu stranu prateći španjolske sportske portale. Svjesni su da je Mladost jača momčad i ističu da bi “Zagrepčani obezvrijed­ili bod osvojen protiv

Recca, ako bi izgubili u Terrassi”. - U drugoj utakmici pred našim navijačima očekuje nas sraz s Mladosti, trofejnom momčadi u povijesti, ali i snažnom u sadašnjost­i. Bod protiv Recca to najbolje potvrđuje. Imaju Vrlića koji nas dobro poznaje - napominje trener Didac Cobacho. Ukoliko bi Mladost pobijedila u Terrassi - a uz očekivane ishode u ostalim dvobojima - moglo bi se dogoditi da se skupina B rascjepi na klubove iz vrha (Pro Recco, Ferencvaro­s, OSC i Mladost) i one za koje će već sada biti izgledno da neće vidjeti završnih osam u Genovi (Terrassa, Marseille, Hannover i Dinamo Tbilisi). No, prognoze su uvijek nezahvalne...

Ostali parovi: Hannover - Pro Recco (19), OSC - Marseille (20.30), Dinamo

• Tbilisi - Ferencvaro­s (18.30).

 ??  ?? LOVRE MILOŠ Pobjeda u Kataloniji još značajniji­m bi učinila bod osvojen protiv Pro Recca
LOVRE MILOŠ Pobjeda u Kataloniji još značajniji­m bi učinila bod osvojen protiv Pro Recca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia