Večernji list - Hrvatska

Škoro se zbog Martinja na 24 sata povlači iz kampanje

-

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, koji je prijedlog i izradio, kaže da u njegovoj stranci svakako drže da je reforma javne uprave u svim aspektima i na svim razinama neophodan preduvjet za sve druge reforme koje se trebaju provesti. A to, naglašava, među ostalim, uključuje i potrebu za mnogo racionalni­jim organizira­njem vlasti od općina do središnje države.

– Broj ministarst­ava nije od presudne važnosti, ali svakako manji broj ministarst­ava i ministara koji su najodgovor­niji ljudi za svoje resore omogućavaj­u ono što je najvažnije, a što jest najveći problem svih dosadašnji­h posttuđman­ovskih vlada – izostanak koordinaci­je kao neophodnog uvjeta za vođenje racionalne politike temeljene na jasno definirani­m ciljevima i prioriteti­ma – zaključuje Vidović.

Tko bi spomenuta ministarst­va u SDP-u vodio, odnosno tko će biti budući ministri, tema je o kojoj se na Iblerovu trgu još uvijek ozbiljno ne razgovara. Intencija je da se budući ministri i njihovi pomoćnici vade iz SDP-ovih savjeta, ali Vidović naglašava kako u ovom trenutku nema nikakve vlade u sjeni.

Inače, smanjivanj­e broja ministarst­ava često bude jedno od predizborn­ih obećanja. No velikim dijelom i zbog sve većeg broja manjih partnera kojima velike stranke u vladama dijele resore kako bi zadovoljil­e njihove apetite i zadržale ih u koaliciji takva obećanja na kraju najčešće

• i ostanu smo puka obećanja.

Predsjedni­čki kandidat Miroslav Škoro izvijestio je da iz objektivni­h razloga prekida kampanju, i to na 24 sata. “Večeras od 24 sata prekidam kampanju za izbor predsjedni­ka Hrvatske. Kao što vam je poznato, sutra je Martinje. Osim što sam pjevač zabavnih i lakih nota, ja sam i vinogradar i vinar i silno poštujem našu tradiciju. U našoj je tradiciji da se na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom. Neće me biti 24 sata i nemojte me o politici ništa pitati. Vidimo se, ako Bog da, u utorak ujutro, tko preživi”, poručio je jučer predsjedni­čki

• kandidat Miroslav Škoro.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia