Večernji list - Hrvatska

Lažnih branitelja najmanje je polovica u sustavu

-

Predsjedni­čki kandidat Mislav Kolakušić ocijenio je da su Hrvati apolitični i iznimno politički nepismeni, a ako ne uspije na predsjedni­čkim izborima, vratit će se na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu.

– Hrvati su apsolutno politički nepismeni – rekao je među ostalim Kolakušić u “Točki na tjedan” N1 televizije, ali i dalje smatra da građani trebaju na referendum­u odlučivati o važnim pitanjima. Uvjeren je, primjerice, da bi na referendum­u o ukidanju svih poreza u formi ‘da’ ili ‘ne’ glasali da ih ne treba ukidati.

Drži i da je parlamenta­rni sustav nepopravlj­iv zbog financiran­ja stranaka iz državnog proračuna, što bi ukinuo te uveo financiran­je doprinosom članova. “Ako nema dovoljno zainteresi­ranih članova da budu taj dio kluba, onda klub ne treba postojati.” Potencijal­nog predsjedni­čkog kandidata Miroslava Škoru smatra rezervnim kandidatom HDZ-a koji je, kaže, stalno u medijima, a Zorana Milanovića prozvao je da je odgovoran za 300 tisuća blokiranih građana. Za kampanju neće potrošiti ni kune, ističe, te poručuje biračima da se sve može vidjeti na internetu. “Samo smo preko Facebooka došli do 55 milijuna prikaza naših videa. Ako se želite informirat­i, imate gdje, ako ne želite, radite što hoćete”, rekao je. Nedostatak novca za isplatu mirovina, kaže, riješio bi micanjem lažnih umirovljen­ika, lažnih branitelja i invalida iz sustava, a vjeruje da je u sustavu najmanje polovica lažnih branitelja. Smatra da treba ukinuti županije, odnosno ostaviti im samo simboličnu funkciju, Vlada bi trebala imati samo deset ministarst­ava, ostavio bi najviše pet agencija, a prepolovio bi i broj sudaca.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia