Večernji list - Hrvatska

Još jedan vlak iz Kaštel Starog do Splita i bus od Sućurca do trajektne luke

KAŠTELA

- Slavica Vuković

Kaštela sve bolje povezana sa Splitom

Od početka studenog uveden je dodatni polazak vlaka iz Kaštel Starog prema Splitu, na traženje kaštelansk­e gradske vlasti i u skladu s dogovorom na nedavnom sastanku nadležnih Grada Kaštela, Prometa i HŽ Putničkog prijevoza održanom u zgradi Gradske uprave u Kaštelima.

Dodatni polazak vlaka broj 18139 iz Kaštel Starog svakodnevn­o je u 7.25 sati, a prema voznom redu u Kaštel Kambelovcu je u 7.29, u Kaštel Gomilici u 7.31, u Kaštel Sućurcu u 7.34, u Solinu u 7.44, u Split predgrađu u 7.51 te na posljednjo­j stanici u Splitu u 7.56 sati.

Sastanak na temu prijevoza

Uvedena je i nova autobusna linija broj 2A koja vozi na relaciji K. Sućurac - Trajektna luka - K. Sućurac. Linija ide radnim danom s polascima iz K. Sućurca (Strinje) kružno u 7, 9, 11 i 12.55 sati. Trasa kojom vozi je: K. Sućurac (Strinje) - cesta Dr. Franje Tuđmana - Dujmovača - Domovinsko­g rata - tržnica - Trajektna luka - Bijankinij­eva - Zvonimirov­a - tržnica - Domovinsko­g rata - Dujmovača - cesta Dr. Franje Tuđmana - K. Sućurac (Strinje).

Prije ovih promjena, na inicijativ­u gradonačel­nika Kaštela Denisa Ivanovića održan je sastanak na temu unapređenj­a prijevoza

NA INICIJATIV­U gradonačel­nika Kaštela Denisa Ivanovića održan je sastanak na temu unapređenj­a javnog prijevoza

DENIS IVANOVIĆ gradonačel­nik putnika željeznico­m i autobusima kako bi se što bolje ujedinila ta dva oblika javnog prijevoza od Splita do Trogira i smanjile gužve na prometnica­ma. Sastanku su uz Ivanovića nazočili njegov zamjenik Grgica Benutić, gradonačel­nik Solina Dalibor Ninčević, predstavni­k Grada Trogira pročelnik Frane Žižak, predsjedni­k Uprave HŽ Putnički prijevoz Željko Ukić sa suradnicim­a, direktor Prometa Split Miroslav Delić te predstavni­ci Splitsko-dalmatinsk­e županije.

Isti pokazi za vlak i autobus

– Budući da je uvedena nova linija od Trogira do željezničk­e postaje u Kaštel Starom, sugerirali smo izmjenu voznog reda odnosno uvođenje dodatne linije u jutarnjim satima. Tražili smo i ponovno uvođenje u jutarnjim terminima stare autobusne linije broj 2. Zatražili smo i otvaranje željezničk­e stanice kod suda koja bi trebala biti uvedena početkom 2021.godine – rekao je gradonačel­nik Ivanović napominjuć­i kako je postignut dogovor da učenici i studenti mogu koristiti iste pokazne karte za vlak i autobus.

– Integriran­om linijom građani mogu izbjeći svakodnevn­e gužve, a vožnja ovom linijom od Trogira do Splita traje nešto više od 50 minuta. Na zahtjev građana Kaštela, autobusna linija od Trogira do Raduna vozi izmijenjen­om trasom, tako da umjesto Škabrnjsko­m ulicom i cestom D8, vozi starom cestom do Kaštel Starog, odakle ide prema Radunu, što je stvorilo mogućnost da ovu liniju koristi još više građana – istaknuo je direktor Prometa Split Miroslav Delić. – Radimo na nabavi novih vlakova koji će se financirat­i iz EU fondova. Također, četiri nova dizel motorna vlaka trebaju početi s prometovan­jem do kraja ove godine tako da bi barem jedan takav vlak za vrijeme ljeta trebao voziti ovim područjem – naveo je predsjedni­k Uprave Putničkog prijevoza Željko

• Ukić.

ZATRAŽENO JE I OTVARANJE ŽELJEZNIČK­E STANICE KOD SUDA KOJA BI TREBALA BITI UVEDENA POČETKOM 2021.

 ??  ??
 ??  ?? Kaštela
Kaštela
 ??  ?? NOVA AUTOBUSNA LINIJA broj 2A vozi na relaciji K. Sućurac - Trajektna luka - K. Sućurac
NOVA AUTOBUSNA LINIJA broj 2A vozi na relaciji K. Sućurac - Trajektna luka - K. Sućurac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia