Večernji list - Hrvatska

Ulažu dva milijuna kuna kako bi vodovod stigao i u najmanje kutinske ulice

- Danijel Prerad

– Nakon izgradnje magistraln­og vodovoda Kutina – Ilova –Zbjegovača – Banova Jaruga, ovaj je projekt nastavak izgradnje uličnog vodovoda kako bismo ulice koje se spajaju na magistraln­i vodovod spojili na vodovodnu mrežu – rekao je gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić za obilaska radova na izgradnji uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga. Radove je gradonačel­nik obišao u pratnji pročelnika Eduarda Gelešića i Mije Šepaka, direktora Moslavine d.o.o.

Na četiri lokacije

Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog financiran­a je u cijelosti iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Vrijednost projekta je 489 tisuća kuna bez uračunanog PDV-a, dužina mreže je 350 metara, a ovim projektom ostvarit će se mogućnost priključka 13 kućanstava na ulični vodovod.

– Uz ovaj projekt nastavljam­o s radovima u drugim ulicama naših prigradski­h naselja te u samom gradu Kutini, a intenzivno radimo i na pripremi našeg najvećeg projekta Aglomeraci­je u vrijednost­i od 500 milijuna kuna koja je u postupku javne nabave. Dok ne započnemo s realizacij­om projekta aglomeraci­ja Kutina radimo na manjim vodovodima u ulicama koje nisu obuhvaćene tim projektom – istaknuo je gradonačel­nik Zlatko Babić.

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. ističe da je važnost ovog projekta povezivanj­e uslužnih područja s povezivanj­em projekta Aglomeraci­je, čime se dobiva cjelovito područje te svim stanovnici­ma spajanjem na glavnu mrežu osigurava priključak na ulični vodovod.

Uz Ulicu kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga u tijeku su radovi koji obuhvaćaju gradnju malih vodovoda koji u cijelom iznosu financira Grad Kutina, a nositelj izgradnje i provođenja je Moslavina d.o.o. Izgradnja se odnosi na 4 lokacije na području Kutine, i to u Ulici Zbora narodne garde u naselju Banova Jaruga, na Novom brdu u naselju Husain, u Ulici Gojilac te u Ulici Antuna Nemčića u Kutini. Vrijednost ovih projekata izgradnje je 1,5 milijun kuna, a obuhvaća dužinu ulica od 300 do 400 metara.

Pohvala suradnje s Gradom

– Tim investicij­ama omogućit će se da se i stanovnici u onim malim ulicama koje nisu obuhvaćene velikim EU projektom aglomeraci­je Kutina mogu priključit­i na vodoopskrb­u. Pohvalio bih suradnju s Gradom Kutina, koji u svom proračunu osigurava financijsk­a sredstva koja će se i u budućnosti stavljati u plan za izgradnju manjih ulica koje nisu obuhvaćene aglomeraci­jom Kutina kako bi svim stanovnici­ma u bližoj budućnosti bio omogućen priključak na ulični vodovod – istaknuo je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.

 ??  ?? U Ulici LJ. Posavskog 13 će kuća dobiti vodovodne priključke na gradsku mrežu
U Ulici LJ. Posavskog 13 će kuća dobiti vodovodne priključke na gradsku mrežu
 ??  ?? Dok ne počne pola milijarde kuna težak projekt aglomeraci­je, radi se na ulicama izvan tog projekta
Dok ne počne pola milijarde kuna težak projekt aglomeraci­je, radi se na ulicama izvan tog projekta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia