Večernji list - Hrvatska

Potpore za rješenje stambenog pitanja

- Vedran Balen

Gradonačel­nica Pleternice Antonija Jozić potpisala je i uručila deset ugovora o dodjeli financijsk­ih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Grad Pleternica nastavio je pomagati mladim obiteljima u rješavanju njihova stambenog pitanja pa je u srpnju upućen javni poziv zainteresi­ranima da se jave. Nakon što su lani prvi put dodijeljen­e potpore, ove je godine potpisano deset novih ugovora o dodjeli nepovratni­h sredstava u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna.

– Svi ste uglavnom na 15 tisuća kuna, uz dvije mjere od 10 tisuća kuna, jer sufinancir­amo 50 posto od ulaganja koje ste imali. Meni je posebno drago što ste svoju kuću ili stan pronašli na području Pleternice. Sretna sam što ste ovdje u našem gradu, za koji vjerujem da pruža mogućnosti jednog lijepog obiteljsko­g života, odlučili živjeti i stvarati svoju obitelj. Iskrene čestitke na tome vama mladima koji značite opstanak našeg grada – rekla je gradonačel­nica Antonija Jozić. Maksimalni iznos koji se može dobiti je 15 tisuća kuna i to za kupnju nekretnine, zemljišta ili materijala, odnosno za radove i uređenje stambenog prostora. Prošle godine dodijeljen­o je šest potpora.

Cilj projekta je zaustaviti ili barem ublažiti tendenciju iseljavanj­a mladih, koji ne odlaze samo zbog nedostatka posla, nego i zato što nemaju mjesto za stanovanje. Osim toga, ovime se želi privući mlade i iz drugih krajeva.

 ??  ?? Ove je godine potpisano deset novih ugovora o dodjeli nepovratni­h sredstava u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna
Ove je godine potpisano deset novih ugovora o dodjeli nepovratni­h sredstava u ukupnom iznosu od 142 tisuće kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia