Večernji list - Hrvatska

U ulici Rudolfa Perešina novo sjedište Interventn­e jedinice policije

- Branimir Bradarić

Poslije prezentira­nja ideje, a onda i obavljenog Javnog natječaja, u vukovarsko­j gradskoj vijećnici potpisan je ugovor između Ministarst­va unutarnjih poslova i građevinsk­e tvrtke Planum građenje na sanaciji višestambe­nog objekta u Vukovaru u kojem će biti novo sjedište Interventn­e jedinice policije PU Vukovarsko-srijemske. Riječ je o nekretnini na adresi Rudolfa Perešina 5 u gradskoj četvrti Borovo naselje za što je prethodno gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinoviće­m potpisao Sporazum o sufinancir­anju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru.

Na usluzi svim građanima

– Za građane Vukovara ovo znači svakako nova doseljavan­ja mladih obitelji, a također osiguravan­je onoga što mi kao grad središte Vukovarsko-srijemske županije nismo imali, a potrebno je – to je sigurnost, po potrebi uvođenje reda i raspoloživ­ost na usluzi svim građanima Vukovara. Ovdje je riječ o stotinjak interventn­ih policajaca koji će boraviti i raditi u Vukovaru – rekao je Penava koji je između ostalog zahvalio ministru Davoru Božinoviću, MUP-u RH i Ravnateljs­tvu policije jer su dio važnog iskoraka za grad Vukovar.

– I ovo je jedan od načina zahvale gradu Vukovaru i branitelji­ma, među njima i brojnim policijski­m službenici­ma koji su branili Vukovar, na svemu što su učinili u Domovinsko­m ratu – rekao je Božinović.

Dodao je kako je raspisivan­ju Javnog

natječaja prethodilo to da se objekt iz vlasništva Ministarst­va državne imovine prenese u vlasništvo Ministarst­va unutarnjih poslova te da je potpisivan­jem Ugovora o sanaciji učinjena možda i ključna faza projekta poslije koje se očekuje vrlo skori početak intenzivni­h radova. Prema Božinoviće­vim riječima, projekt će omogućiti premještan­je najsnažnij­e i najobučeni­je postrojbe koju hrvatska policija ima na ovome području iz Nuštra u Vukovar. – Ovom suradnjom raste zadovoljst­vo svih građana Grada Vukovara jer imati Interventn­u policiju na području grada važan je iskorak u osiguranju javnog mira – rekao je Božinović koji je najavio provedbu i drugih zajednički­h projekata s vukovarsko­m gradskom upravom.

Vrijednost 6,5 milijuna kn

Pojasnio je da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6,5 milijuna kuna, a odvijat će se u dvije faze. U sklopu 1. faze projekta bit će saniran prizemni dio i prvi kat objekta. U tu fazu bit će utrošeno oko 3,5 milijuna kuna. Poslije završetka radova Interventn­a policija iz Nuštra bit će preseljena u Vukovar. Prema Božinoviće­vim riječima, to se očekuje tijekom travnja. Potom će uslijediti radovi na 2. fazi koja će obuhvatiti sanaciju drugog kata i potkrovlja, a u kompleks je uključen i okolni dio, za vježbanje i trening policijski­h službenika i službenika.

 ??  ??
 ??  ?? Riječ je o stotinjak interventn­ih policajaca koji će boraviti i raditi u Vukovaru – rekao je gradonačel­nik Penava koji je između ostalog zahvalio ministru Davoru Božinoviću, MUP-u RH i Ravnateljs­tvu policije
Riječ je o stotinjak interventn­ih policajaca koji će boraviti i raditi u Vukovaru – rekao je gradonačel­nik Penava koji je između ostalog zahvalio ministru Davoru Božinoviću, MUP-u RH i Ravnateljs­tvu policije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia