Večernji list - Hrvatska

Uručeni ključevi 13 novih stanova

- Branimir Bradarić

Grad Vukovar dobio je još jednu novu višestambe­nu zgradu s 21 stambenom jedinicom u Ulici Ive Tijardović­a, namijenjen­u zbrinjavan­ju obitelji. Nakon gradnje Grad Vukovar i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavan­je organizira­li su uručenje 13 ključeva i ugovora o najmu stanova. – Osiguranje­m stambenog zbrinjavan­ja Vlada RH stvara preduvjet za ostanak tih obitelji u gradu. Osobito me veseli što ćemo do kraja godine, ako svi radovi budu gotovi, ovim modelom zbrinuti još 60 obitelji na području Vukovara, a po projekcija­ma za iduću godinu još bi oko 150 obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto u Vukovaru, odnosno više od tisuću na području cijele države – rekao je državni tajnik Središnjeg ureda Nikola Mažar.

Kazao je i kako su ključeve stanova dobili pripadnici Hrvatske vojske, osobe iz skupine zdravstven­ih zanimanja kao i stručnjaci ostalih deficitarn­ih zanimanja u Vukovaru. U gradnju zgrade uloženo je više od 8,2 milijuna kuna. Uručenju ključeva i ugovora za stanove nazočio je i zapovjedni­k Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Siniša Jurković koji je rekao kako se hrvatski vojnik „vratio“u Vukovar.

– Za sada je to jedna inženjerij­ska satnija, ali nadam se da će za godinu dana ovdje biti cijela bojna. Vojnik je najveća vrijednost i vrlo nam je važno kako, u kojim uvjetima i gdje živi – rekao je Jurković.

 ??  ?? Ključeve stanova dobili su pripadnici HV-a, zdravstven­i radnici te stručnjaci deficitarn­ih zanimanja
Ključeve stanova dobili su pripadnici HV-a, zdravstven­i radnici te stručnjaci deficitarn­ih zanimanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia