Večernji list - Hrvatska

Junak Jairo: Ovo je pobjeda za našeg trenera Burića!

U 15. kolu HNL-a Hajduk je na svom stadionu u dramatično­j utakmici s 3:2 pobijedio Osijek

- Karlo Ledinski

Hajduk je u 15. kolu Prve HNL u vrlo neizvjesno­j utakmici pobijedio Osijek s 3:2. Vodili su bijeli 2:0, gosti su stigli do 2:2, ali onda je ipak slavlje domaćinu donio Jairo u 72. minuti.

Poveo je Hajduk u 22. minuti nakon odličnog kontranapa­da. Caktaš je sjajno prošao, a Jairo ga je još bolje našao. Protrčao je po desnoj strani, a onda dodao Caktašu koji je jednostavn­o prebacio gostujućeg vratara Ivušića.

Velika glupost Jaira

Kada je u 41. minuti Edouk nakon loše reakcije obrambenog igrača Osijeka Igora Silve povisio na 2:0, vjerojatno su mnogi navijači na Poljudu pomislili da je utakmica riješena. Možda bi i bila da Osijek nije uspio ekspresno smanjiti već u 43. minuti. Osijek je tada praktički prvi put došao u suparnički­h 30 metara, prvo je pucao Mance, zatim je pokušao i Marić, no onda se lopta odbila do Žapera koji je na dvadesetak metara prevario svog čuvara i eurogolom s 20-ak metara vratio Osječane u život.

U drugo poluvrijem­e bolje su ušli Osječani, a već u 52. minuti stigli su i do izjednačen­ja. Marić je odlično pucao s dvadesetak metara, lopta je nezgodno odskočila baš ispred vratara Ljubića i završila u mreži, za šok na poljudskim tribinama, a pogotovo na klupi Hajduka. Ali, u 72. minuti klupa Hajduka opet je sretno poskočila jer nakon sjajne asistencij­e petom Jradija za 3:2 zabio je Jairo.

No Jairo je nakon pogotka napravio neshvatlji­vu glupost, u slavlju je žestoko napucao korner-zastavicu koja je pukla na dva komada, a sudac Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline pokazao mu je drugi žuti, isključuju­ći karton. Bunili su se igrači i stožer Hajduka na tu sudačku odluku, no Pajač je bio potpuno u pravu.

A nakon toga krenula je igra na jedan gol, Osijek je stalno imao loptu u nogama, a prvu veliku priliku u 83. minuti prokockao je Ndockyt. Nakon sjajnog proigravan­ja Bočkaja našao se sam pred vratarom Hajduka Ljubićem, no lopta je prošla nekoliko centimetra od desne vratnice.

Imao je Osijek još jednu dobru šansu, no Hajduk je sačuvao mrežu i stigao do osme prvenstven­e domaće pobjede ove sezone, čime je zadržao stopostotn­i učinak na Poljudu.

Tek dvije pobjede u 44 susreta

HAJDUK JE OD 72. MINUTE BIO S IGRAČEM MANJE ZBOG ISKLJUČENJ­A JAIRA

Ova pobjeda kupit će mir treneru Damiru Buriću. Pobjedu mu je posvetio junak Jairo.

- Znali smo da moramo pobijediti. Posvetio bih ovu pobjedu našem treneru. Bio je pod velikim pritiskom, nije mu bilo lako. Odličan je trener za nas. Vrlo važna pobjeda, dali smo sve od sebe - rekao je Jairo, a zatim dodao:

- Moramo pobijediti u svakoj utakmici, a mislim da će se i ostatak momčadi složiti, pobjeda je za trenera.

Dotakao se Jairo i drugog žutog kartona nakon pogotka za 3:2...

- To je bila emocija. Zabio sam za vodstvo, nisam razmišljao. Naravno da nisam želio razbiti zastavicu, ispričavam se momčadi jer sam ih ostavio s igračem manje, otežao im stvari.

Inače, ovo je bila 44. prvenstven­a utakmica Hajduka i Osijeka na Poljudu, a Osijek je ostao na svega dvije pobjede! Jedna se dogodila 2008., a druga 2018. godine. Sada zbog nastupa reprezenta­cije slijedi prvenstven­a stanka, a onda će Hajduk 22. studenog igrati derbi protiv Dinama u Zagrebu. Osijek će pak dva dana poslije u Gradskom vrtu dočekati Istru 1961. •

 ??  ?? TEŠKO DO TRI BODA Nogometaši Hajduka ipak su stigli do pobjede te tako održali maksimalan učinak u osam domaćih dvoboja HNL-a
TEŠKO DO TRI BODA Nogometaši Hajduka ipak su stigli do pobjede te tako održali maksimalan učinak u osam domaćih dvoboja HNL-a
 ??  ?? DAMIR BURIĆ Bio je jako nervozan, no upisao je važnu pobjedu
DAMIR BURIĆ Bio je jako nervozan, no upisao je važnu pobjedu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia