Večernji list - Hrvatska

Izgorjelo 9 automobila, neke su vozili taksisti

- (E. Sprečić, M. Šobak)

našanje, kakva je bila u društvu. Nikad se nisam s njom posvađao, niti mi je ikad išta nažao učinila – ispričao je Kocijan. Za Martina Dominića, oca sestara, rekao je da je bio dobra osoba i nije čuo da je bio osuđivan zbog nasilja i tučnjave.

“Vidio sam Martinove suze”

Svjedočila je i Sonja Šamarija koja je prijatelje­vala s Jasminom, a sa Smiljanom je generacija.

– Čula sam da je Smiljana rekla da je Jasmina u Francuskoj s dečkom, ali nisam povjeroval­a u to jer Jasmina ne bi pobjegla. Nije bila takva da bi radila skandale – kazala je. Poznavala je i oca Martina. – Kćeri je jako volio. Govorio je stalno: “Moja Jaca, moja Smiljana” – dodala je. Misli da je Martin bio privrženij­i Jasmini koja je bila mirnija, dok je Smiljana bila življa i dominantni­ja. Svjedok Vlado Matić rekao je je Martin često dolazio u gostionicu. – Bio je odličan čovjek, dobar, veseo. Nježan, suze su mu znale ići kad bi popio, zapjevali smo skupa i tako... Bio je poštenjak i dobričina. Nisam primijetio da bi radio neke nepodopšti­ne – rekao je. Svjedok Ranko Dominić rekao je da je radio kao konobar i viđao Martina. – Nikad nismo pričali o tome kaj se dogodilo. Nije spominjao Jasminu, znao je reći: “Vidiš kak je to kod nas?” Vidio sam mu suze u očima – prisjetio se Dominić. U nastavku suđenja idući tjedan bit će pozvana i Smiljanina i Jasminina majka Katarina, Smiljanina najstarija kćer Katarina Dominić-Srnec i njezin zaručnik David Balent.

– Nije to moj automobil. Nekad je bio, ali više nije. Ne sjećam se kome sam ga prodao. Ne ispitujte me više ništa jer ja s ovim veze nemam – pomalo nervoznim glasom jučer nam je rekao vlasnik jednog od triju vozila koja su izgorjela na zagrebačko­m Kajfešovu brijegu. Osim ta tri vozila, u Zagrebu je u noći sa srijede na četvrtak planulo njih još čak šest.

Među svima njima je, kako policija za sada sumnja, njih najmanje sedam namjerno zapaljeno. Najprije je oko 21.30 sati na parkirališ­tu u Potočkoj ulici u Dubravi gorio kombi, ali taj se slučaj ne povezuje s iduća tri koja su uslijedila na Kajfešovu brijegu, u Veslačkoj i Gradišćans­koj ulici. U 3 sata i 7 minuta vatrogasci su dobili obavijest da gori kombi VW Multivan na Kajfešovu brijegu, a vatra se ubrzo proširila i na Citroen C-Elysee i Opel Astru koji su bili parkirani do tog kombija. Požar je u 15 minuta od dojave ugasilo devet pripadnika VP-a Centar koji su na intervenci­ju izašli s dva vozila.

Jedva sat vremena nakon što su ugasili taj požar morali su juriti na novu intervenci­ju jer se ni kilometar dalje, u Gradišćans­koj ulici, u plamenu našao još jedan Citroen C-Elysee.

U 4.40 sati stiže nova dojava da u Veslačkoj ulici u Cvjetnom naselju gore Hyundai i30, Smart i VW Passat. Vatrogasna ekipa koja je u samo sat vremena ugasila dva požara kreće u svoju treću intervenci­ju te noći te opet uspješno u ekspresnom roku gasi i buktinje u Veslačkoj. Zatim oko 8 sati policajcim­a stiže dojava da je izgorjelo vozilo hitne pomoći u Loparskoj ulici na Srednjacim­a. Za sada je sigurno da su požari na Kajfešovu brijegu, u Veslačkoj i Gradišćans­koj podmetnuti tako da je netko postavio za sada nepoznatu stvar između stražnje gume i spremnika za gorivo. Pretpostav­ka je da bi, s obzirom na to da među izgorenim automobili­ma ima i onih u vlasništvu nekoliko taksi-tvrtki, mogla biti riječ o obračunu među taksistima, ali dok policija ne pronađe počinitelj­e, sve su to samo nagađanja.

KOCIJAN O SVAĐI SESTARA: JASMINA JE ISTRČALA I VIKALA “BJEŽI! I “ZATUKLA BU NAS!”.SMILJANA JE IZGLEDALA DIVLJAČKI

SRNEC KOCIJANU: ONA JE BEŽALA, JA SAM SE PLAKALA. PROBAJ SE SJETITI TKO JE KRIČAL “ZATUKLA BU ME?” KOCIJAN: ONA

 ??  ??
 ??  ?? POČINITELJ­I NEPOZNATI Sigurno je da su požari podmetnuti, nagađa se zbog sukoba taksista. Gore: Kajfešov brijeg, lijevo: Gradišćans­ka ulica
POČINITELJ­I NEPOZNATI Sigurno je da su požari podmetnuti, nagađa se zbog sukoba taksista. Gore: Kajfešov brijeg, lijevo: Gradišćans­ka ulica
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia