Večernji list - Hrvatska

Odbila sam predstavlj­ati Irsku iako u njoj živim. Volim svoju Hrvatsku

- Branimir Bradarić

– U prirodi posla redatelja je da se razumije u sve pomalo. Osim ovog klasičnog, redateljsk­og dijela posla, moraš poznavati i psihologij­u, ali i vizualne umjetnosti kao što su scenografi­ja, arhitektur­a, kostimogra­fija. Redatelj mora znati i glazbu i povijest ako radi neku povijesnu predstavu. Nama je u prirodi posla da znamo puno, a kod mene se to spojilo s ljubavi prema kvizovima i drago mi je da to donosi rezultate.

Kotigin odličan rezultat

Kovaču je posebno drago što se među pitanjima pojavila i jedina kubanska primabaler­ina Alicia Alonso, koja je umrla prije mjesec dana. Vijest o njenoj smrti pročitao je u novinama i zapamtio ime, jer je pretpostav­ljao da bi mogla doći na Europskom prvenstvu. Večer prije natjecanja je spomenuo našim predstavni­cima, koji su mu poslije zahvaljiva­li.

– Dorjani i Deanu sam kazao da joj prezime zapamte preko Fernanda Alonsa, bivšeg vozača Formule 1 – sa smiješkom će Mario.

Valja spomenuti kako je na ovom natjecanju uspješan bio i Dean Kotiga, koji je osvojio šesto mjesto u kategoriji Izvedbena umjetnost, no puno je važnije da je šesti bio i u individual­nom kvizu opće kulture, što je najbolji plasman nekog našeg kvizaša uopće. Dorjana Širola ponovno je najbolja žena u Europi, a osvojila je 22. mjesto. Naša reprezenta­cija opet je osvojila šesto mjesto u ekipnoj konkurenci­ji, što je još jedan veliki uspjeh.

– Kad bi kviz bio manje britanocen­tričan, mi bismo sigurno ušli u polufinale. Sastavljač­i pitanja naklonjeni su britanskim bizarnosti­ma, a mi sigurno ne možemo znati za neku njihovu Kristinu Mandarinu. E baš za toliko su na svakom prvenstvu Britanci bolji od nas – veli Kovač.

Svestrani redatelj dosad je na televizijs­kim kvizovima osvojio gotovo pola milijuna kuna. Najviše, 120 tisuća kuna, dosad je zaradio na kvizu 1 protiv 100, a novac je osvajao i na Potjeri, EUnigmi, te u prvom Milijunašu. Naravno, želja mu je ponovno zasjesti u vrući stolac nasuprot Tariku Filipoviću, stoga se nada da će ga uskoro ponovno pozvati u ovaj kviz.

Prije četiri godine i sam je bio voditelj kviza “Kvizna situacija”, koji se emitirao na HRT 3 i imao dosta poklonika. Premda je u najavi bila i druga sezona, do nje nije došlo jer novo vodstvo HRT-a nije bilo zainteresi­rano za nastavak suradnje.

POSEBNO MI JE DRAGO ŠTO SAM ZNAO ALICIU ALONSO, JEDINU KUBANSKU PRIMABALER­INU, KOJA JE UMRLA PRIJE MJESEC DANA

GLUMAC JE u braku s Chrissy Teigen koja je sve oduševila reakcijom na suprugovu titulu ali ako ne pobijedi, nastavit će se baviti modelingom

Vukovarka Svetlana Gavrilović predstavlj­at će Hrvatsku na natjecanju Miss Europe Continenta­l koje će se održati od 19. do 24. studenoga u Napulju.

– Riječ je o natjecanju na kojem će sudjelovat­i 50-ak djevojaka iz cijeloga svijeta. Ulazak u svjetsko finale smatram svojim najvećim uspjehom do sada. Izuzeto mi je drago što ću ove godine biti predstavni­ca Hrvatske na Miss Europe Continenta­l, i to u zemlji iz koje potječu najpoznati­ji dizajneri svijeta, rekla je Gavrilović.

Bolji poznavatel­ji mode znaju da je Gavrilović do sada nosila oko 400 revija što je izdvaja od ostalih. Najvažnija revija koju je nosila je ona L’oreala (Matrix World Tour za Hooker&Young“). Trenutačno je dio Prestige Model Management­a (Dublin), a prije toga surađivala je s agencijama Midikenn Model Management (Zagreb), Weltrusky (Zagreb) i One Source Talen (New York). Osim na brojnim revijama i snimanjima, Gavrilović je radila i kao voditeljic­a tečajeva za male i velike manekenke po svim vukovarski­m školama za osječku udrugu manekena Fashion studio Click i bila je voditeljic­a tečajeva za male i velike manekenke u udruzi Kreacija i kreativnos­t u Osijeku. Upravo zato što trenutačno živi u Irskoj i što je dio irske agencije, najprije joj je bilo ponuđeno da na natjecanju u Italiji predstavlj­a Irsku što je odbila.

– Zatražila sam da predstavlj­am Hrvatsku jer sam tu rođena i u Hrvatskoj sam živjela gotovo cijeli svoj život. Drago mi je što su pristali – ističe Gavrilović.

Govoreći o sebi, kaže da je već 20-ak godina u manekenstv­u te da misli da je zaslužila biti dio jednoga ovakvog prestižnog natjecanja.

– Volim se natjecati i u životu volim biti prva u svemu tako da ću i na ovom natjecanju dati sve od sebe koliko god je to u mojoj moći. Baš kao i ostalih 49 djevojaka, i ja želim krunu, ali odluka je ponajprije na žiriju. Samo se nadam da će djevojka koja bude izabrana biti netko tko neće odustati od manekenstv­a nakon jedne godine ili čim se pojavi prva prepreka, rekla je Gavrilović.

 ??  ??
 ??  ?? NADA SE KRUNI,
NADA SE KRUNI,
 ??  ??
 ??  ?? ZBOG TOGA ŠTO trenutačno živi u Irskoj i što je dio irske agencije, bilo joj je ponuđeno da na natjecanju u Italiji predstavlj­a Irsku, no to je odbila
ZBOG TOGA ŠTO trenutačno živi u Irskoj i što je dio irske agencije, bilo joj je ponuđeno da na natjecanju u Italiji predstavlj­a Irsku, no to je odbila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia