Večernji list - Hrvatska

Brekalo: Ne kopiram Ronaldove driblinge, učim kako biti bolji strijelac

Tin Jedvaj i Josip Brekalo o svojim bundesliga­škim danima i nadolazećo­j utakmici sa Slovacima

- Tomislav Dasović

Tin Jedvaj trebao bi početi subotnju utakmicu protiv Slovačke na poziciji desnoga braniča. Nažalost, prvi ogled u Trnavi propustio je zbog ozljede.

– Tu sam utakmicu gledao s klupe. To je bila najbolja utakmica Hrvatske koju sam gledao, ali ona ne bi trebala biti mjerilo stvarne snage našeg suparnika. S naše strane takvu je utakmicu teško ponoviti, tada smo praktički u svakom napadu imali šansu za gol. Naravno da ćemo i u subotu ići na pobjedu i vjerujemo u dobar rezultat – kaže Tin Jedvaj.

Da se vas pita, što biste radije igrali, desnog braniča ili stopera?

– Mene se ne pita. Na raspolagan­ju sam izborniku i momčadi, na kojoj god poziciji igrao. U ovakvim trenucima treba stavljati interes momčadi ispred sebe.

Jedvaj: Nisam kao Šime

Možemo li od vas protiv Slovaka očekivati veći doprinos u ofenzivi? Protiv Walesa ste na svojoj strani imali nezgodnoga Jamesa.

– Nisam ofenzivni igrač niti ću to ikad biti, neću probijati stranu stoput kao Vrsaljko, to je njegov posao i on je u tome najbolji. Izborniku Daliću služim da pokrijem obrambeni dio i spriječim napade suparnika, a prema naprijed što bude... Ne forsiram niti to izbornik Dalić od mene očekuje, moji su primarni zadaci obrambeni – dodao je Jedvaj.

Josip Brekalo imao je nekih sitnih problema s ozljedama, ali spreman dočekuje sraz sa Slovačkom.

– Spreman sam, a na izborniku je da odluči tko će igrati – kaže Brekalo.

Je li stvorena prevelika fama oko Slovaka koje smo s lakoćom svladali u gostima, kao da nam

LUKA MODRIĆ Provjera uoči treninga je li s kopačkama sve u redu

1. 2. 3. 4. 5.

OZLJEDA JE IZA MENE, SPREMAN SAM, A NA IZBORNIKU JE DA ODLUČI TKO ĆE IGRATI, KAŽE BREKALO 22 nastupa za reprezenta­ciju ima Tin Jedvaj, dok je Josip Brekalo dres vatrenih nosio deset puta

– To se odnosilo na priču o tome da budem opasniji za gol i da postižem više pogodaka. Svi koji prate Cristiana Ronalda znaju da je kao mladić bio izraziti dribler i radio šou uz aut-crtu. Kako se razvijao, bio je sve bliži golu i automatski opasniji. Njegova golgetersk­a statistika vjerojatno ne bi bila ista da je ostao dribler. U tom smislu rekao sam da se od njega može naučiti, Ronaldo više ne traži situacije u kojima može driblati, nego čeka loptu na pravom mjestu i postiže pogotke – zaključio je Brekalo, igrač s 10 nastupa za reprezenta­ciju i još bez postignuto­g pogotka.

Tin Jedvaj pak u 22 nastupa ima dva pogotka na kontu, a njegov prethodnik na poziciji desnog braniča Šime Vrsaljko u 45 nastupa još nije bio strijelac.

 ??  ?? TRENING REPREZENTA­CIJE Ponovno se treniralo na pomoćnom terenu zato što se glavni čuva za subotu. Raspoložen­je među igračima je jako dobro, svi s nestrpljen­jem čekaju susret na Rujevici
TRENING REPREZENTA­CIJE Ponovno se treniralo na pomoćnom terenu zato što se glavni čuva za subotu. Raspoložen­je među igračima je jako dobro, svi s nestrpljen­jem čekaju susret na Rujevici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia