Večernji list - Hrvatska

Oproštaj od Dudeka: Ostao si naš pajdaš

- (Morana Ćosić, Petra Kanić/24sata )

Stotine najbližih prijatelja, glumaca i članova obitelji okupilo se jučer na kišnom zagrebačko­m groblju Mirogoj kako bi se oprostili od glumca Martina Sagnera.

Počast legendi, koja je na najbolji način utjelovila simbol svima dragog podravskog lika Dudeka u “Gruntovčan­ima”, odala je kolona ljudi koja je obitelji izražavala sućut. Hrvatski vojnici nosili su Sagnerovu sliku i držali počast ispred vozila s lijesom.

Neutješna supruga Zorica Bajgot-Sagner od tuge nije mogla stajati pa je sjela dok su je tješili sinovi Davor i Fran i držali je za ruke. Tiho je jecala dok je svirala pjesma “Krist na žalu”.

– Dragi Martine, s tugom se opraštamo od tebe. Častan, ponosan, pun vedrine. Ponosni smo na tebe kao čovjeka, umjetnika... Bio si inspiracij­a svima nama. Ostao si naš pajdaš. Neka ti je laka nebeska zemlja koju si beskrajno volio – oprostio se od glumca njegov bliski prijatelj iz Podravine.

Iako su svi očekivali kako će se od svog prijatelja i kolege

OPROŠTAJ S GLUMCEM Stotine prijatelja, kolega glumaca i članova obitelji oprostilo se s Martinom Sagnerom doći oprostiti i glumica Smiljka Bencet (85), Regica, ona se nije pojavila. – Namjerno nisam došla, znala sam da bih izazvala pažnju, a nisam to htjela – rekla nam je Smiljka.

Glumac je preminuo u utorak u 88. godini života.

– Umro je doma nakon što je tri do četiri tjedna bolovao. Svi smo neutješni – rekla nam je njegova uplakana supruga Zorica.

Komemoraci­ja će biti sutra u 14 sati u dvorani Tribine Grada Zagreba na Kaptolu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia