Večernji list - Hrvatska

Predsjedni­k Srbije Vučić u bolnici zbog problema sa srcem

MUČI GA VISOKI KRVNI TLAK

- (Hassan Haidar Diab)

– Zdravstven­o stanje predsjedni­ka Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrož­nosti još nalazi u bolnici. Za sada se ne zna kada će biti pušten kući, a to će ovisiti o procjeni liječnika – kazala je jučer za srbijanske medije savjetnica predsjedni­ka Vučića Suzana Vasiljević.

Aleksandar Vučić primljen je u petak 15. studenog u kasnim popodnevni­m satima u Vojnomedic­insku akademiju u Beogradu zbog kardiovask­ularnih problema. Tog je dana imao niz sastanaka u svom uredu – među ostalim i s europarlam­entarcima koji su sudjeloval­i u drugom krugu dijaloga vlasti i oporbe o izbornim uvjetima. U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradsko­g parka te Bulevara

Woodrowa Wilsona i Ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi. Srbijanski je predsjedni­k tom prigodom održao improvizir­anu tiskovnu konferenci­ju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima pretvorila u žustar dijalog s novinarima. Vučiću su postavljen­a izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijesti­ma zviždača iz vojne industrije Krušik u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanović­a.

Vučić je, odgovaraju­ći na pitanja novinara, govorio vrlo temperamen­tno i na momente polemički, zamjerajuć­i novinarima pojedinih

ALEKSANDAR VUČIĆ redakcija da su “nepristojn­i”.

Vučiću je pozlilo samo dan nakon što je otkazao dolazak u Zagreb na skup Europskih pučana.

Iako je predsjedni­k Srbije i u travnju ove godine iz zdravstven­ih razloga otkazao sudjelovan­je na konferenci­ji u povodu godišnjice bombardira­nja RTS-a, ovo je prvi put da je službeno priopćeno da je u bolnici zbog problema sa srcem.

Prije tri godine u svibnju Vučić je bio u posjetu Moskvi na liječnički­m pretragama zbog problema s krvnim tlakom. Srpski mediji su prije tri godine pisali kako Vučić već godinama ima problem s tlakom, koji mu se tada penjao i do 200/140.

 ??  ??
 ??  ?? malo prije nego što je završio u bolnici igrao je stolni tenis
malo prije nego što je završio u bolnici igrao je stolni tenis

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia