Večernji list - Hrvatska

Hamšik - Slovak koji je nadmašio Diega Armanda Maradonu

Princ Napulja Slovački nogometaš legenda je slavnoga kluba, a odbijao je sve ponude, pa tako i Juventusov­u. Zimus je prešao u kineski Dalijan...

-

GOLOVI

NASTUPI

Gradimir Đukarić

kapelicu pred kojom se mole uoči svake utakmice, a kamoli Hamšika. Njemu se čak tri puta dogodilo da bude opljačkan.

– Nažalost, to je jedna od teškoća življenja u Napulju – kazao Hamšik koji je mogućnost da bude opljačkan prihvatio kao nužno zlo.

A naoružani pljačkaši svojedobno su mu iz BMW-a izvukli tada trudnu suprugu i odvezli se skupocjeni­m automobilo­m.

Nije se proslavio u Kini

Vjernost klubu ipak je pala na testu novca. Iz kineskog Daliana su ga ipak zimus “slomili” bogatom ponudom koju nije mogao odbiti. Hamšik je pristao na devet milijuna eura po sezoni, što je bila trostruka povišica u odnosu na primanja koja je imao u Napulju. U samo tri sezone u Kini zaradit će 27 milijuna eura i to bez bonusa, što je više nego što je zaradio u 11 sezona na San Paolu. Međutim, transfer nije mogao proći bez problema. Slovak se već oprostio sa svlačionic­om, suigrači su mu priredili i oproštajni tulum iznenađenj­a, kada su iz Napolija priopćili kako od transfera neće biti ništa. Tjedan dana je bio na vatri dok kineski klub nije pristao na sve De Laurentiis­ove zahtjeve oko dinamike isplate odštete.

Napuljski princ zasad nije postao i kineski car. Hamšik se nije proslavio, odigrao je 25 utakmica uz dva pogotka i tri asistencij­e.

– Nisam zadovoljan kako igram, teško mi je... Najveći problem je komunikaci­ja sa suigračima koja gotovo da ne postoji na terenu. Razlika u nogometu u odnosu na Europu je golema. Dat ću sve od sebe da se situacija poboljša – iskreno je analizirao svoje prve mjesece u Aziji.

Napisao je Hamšik povijest Napolija, ali i povijest slovačkog nogometa. Naime, rekordnih osam puta, a pet puta u posljednji­h pet godina, proglašava­n je slovačkim nogometaše­m godine. Nitko za reprezenta­ciju Slovačke nema više nastupa od njega (a utakmica protiv Hrvatske na Rujevici bit će mu 116. u nacionalno­m dresu), niti je zabio više golova (24 do sada).

24 pogotka zabio je Marek Hamšik za Slovačku, a utakmica na Rujevici bila mu je 116. u nacionalno­m dresuu

MARADONA JE BROJ 1 I ZAUVIJEK ĆE BITI. A MI SE MORAMO POTRUDITI DA TAJ MIT O NJEMU MALO IZBLIJEDI

 ??  ?? Hamšik je zabio rekordna 24 pogotka za Slovačku
Hamšik je zabio rekordna 24 pogotka za Slovačku
 ??  ?? Utakmica protiv Hrvatske bit će mu 116. za reprezenta­ciju
Utakmica protiv Hrvatske bit će mu 116. za reprezenta­ciju
 ??  ?? REKORDER NAPOLIJA Zabio je najviše golova (121) i odigrao najviše utakmica (520) u povijesti kluba
REKORDER NAPOLIJA Zabio je najviše golova (121) i odigrao najviše utakmica (520) u povijesti kluba
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia