Večernji list - Hrvatska

Hrvati napokon kompletni, Medvjedev će možda otkazati

Završni turnir Davisova kupa u madridskoj Caja Magici nudi sedmodnevn­i teniski spektakl i prilično bogate nagrade za sve sudionike

- Anton Filić

Hrvatska muška teniska reprezenta­cija, koju u Madridu od ponedjeljk­a očekuje nastup na završnom turniru Davisova kupa, u petak navečer se napokon kompletira­la. Iz Londona je stigao i Ivan Dodig koji je ondje sa svojim partnerom Slovakom Filipom Polašekom imao omjer 1-2 u pobjedama na Mastersu parova. Pa, su u subotu svi naši igrači (Borna Ćorić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Nikola Mektić i Mate Pavić), pod paskom privremeno­g izbornika Franka Škugora, mogli trenirati i isprobavat­i teren na kojem će se u glavnoj dvorani kompleksa Caja Magica igrati završnica najprestiž­nijeg natjecanja reprezenta­cija.

Hrvatski tenisači nastup u Davisovu kupu otvaraju u ponedjelja­k 18. studenoga protiv Rusije (16 sati, HRT 2), a već 20. studenoga (u srijedu) očekuje ih dvoboj protiv reprezenta­cije Španjolske. Neke informacij­e govore da bi prvi ruski reket Danil Medvjedev mogao otkazati nastup (zbog umora), što bi uvelike olakšalo posao Ćoriću i našoj reprezenta­ciji. Pobjednici šest skupina te dvije najbolje drugoplasi­rane reprezenta­cije izborit će četvrtfina­le. Nagradni fond veći je nego ikad prije, pobjednici mogu računati na 2,4 milijuna USD, koliko ide igračima, i na još 1,06 milijuna USD za pobjedničk­i savez. Finalistim­a će pripasti 1,75 milijuna USD za igrače i još 844.000 savezu, a ni ostali neće proći loše: polufinali­sti 1,5 milijuna plus 750.000, četvrtfina­listi 1,28 milijuna plus 600.000, a oni koji svoj nastup završe u skupini utješit će sa 600 plus 300 tisuća dolara.

Gerard Piqué, nogometaš Barcelone i jedan od glavnih ljudi novog formata Davisova kupa, priznao je jučer novinarima da je pomalo nervozan, iako zna da će “sve biti u redu i da će turnir polučiti veliki uspjeh”. Njega posebno brine moguć otkaz Novaka Đokovića koji se u Londonu, nakon poraza od Rogera

U dobrom raspoložen­ju iščekuju meč s Rusijom: Franko Škugor, Nikola Mektić, Borna Gojo (stoje), Mate Pavić, Borna Ćorić i Nino Serdarušić (sjede)

Federera požalio na bolove u laktu. – Nadam se da to nije nešto što će onemogućit­i moj nastup u Madridu. Bol je prilično oštra, ali ipak završio sam meč i nadam se da će proći – kazao je Đoković. Nastup je otkazao Miloš Raonić, ali Kanada će i nadalje biti opasan rival svojim suparnicim­a u skupini F (Italiji i SAD-u) jer u sastavu ima poletne Šapovalova i Auger-Aliassimea.

Milwaukee – LA Clippers (Zubac šest koševa, pet skokova) 132:127, Phoenix (Šarić 23 koša) – Atlanta 128:112; Euroliga: CSKA – Fenerbahče 88:70, Crvena Zvezda – Asvel 72:74 (produžetak), Olympiacos – Žalgiris 83:74, Valencia – Bayern (Radošević 2) 82:56; HT Premijer liga: Zadar – Hermes Analitica 114:69, Škrljevo – Gorica 72:91

STOLNI TENIS

ITTF Portugal Open: Ivor Ban je osvojio prvo mjesto u pojedinačn­oj konkurenci­ji što mu je prva zlatna medalja na ITTF turnirima. U polufinalu je s 4:0 svladao Španjolca Vilardella, a potom u finalu Čileanca Burgosa s 4:2. Na to zlato pridodao je i srebro u paru s Lovrom Zovkom, u finalu su poraženi od Francuza Dorcescua i Lebruna s 3:2.

VATERPOLO

U derbiju 8. kola Regionalne lige, u srazu dviju neporaženi­h momčadi, Jug je u Dubrovniku pobijedio Mladost s 14:10 (3:1, 3:4, 4:3, 4:2). Najviše pogodaka za Jug postigao je Fatović - 4 (3 iz peteraca), dok su strijelci za Mladost bili: Radu (2), Miloš (2), Ćuk (2), Harkov (2), Bukić i Vrlić. Jugov vratar Popadić obranio je 10 udaraca, među ostalima i Ćukov iz peterca. Rezultati 10. kola Regionalne A2 lige: Medveščak - Primorje EB 16:22, Zadar 1952 - Cattaro 12:8, Solaris - Radnički 6:6. Poredak: Radnički 28, Solaris 28, Primorje 24, Vojvodina (-1) 18 itd. (af)

TENIS

ATP Challenger u Houstonu (162.480 USD), osmina finala: Karlović (3, Hrv) - Bangoura (SAD) 7:6 (5), 2:6, 6:3. Karloviću trebaju još dvije pobjede za siguran plasman na glavni turnir Australian Opena;

ATP Challenger u Ortiseiju, parovi, polufinale: Ćaćić/Šančić (4, Srb/Hrv) - Neuchrist/Weissborn (Aut) 7:6 (5), 6:4;

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia