Večernji list - Hrvatska

Mama nam je pomagala pomaknuti škrinju

Došao je po mene u kupaonicu i rekao da se u škrinji vide ženske noge i spolovilo, ispričala je kći

- Ivica Beti

Katarina Dominić, majka Smiljane Srnec optužene da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, iskoristil­a je jučer zakonsko pravo da ne svjedoči na sudu. No zato je, na iznenađenj­e mnogih, odlučila progovorit­i Smiljanina kći Katarina Dominić-Srnec, koja je tijekom istrage šutjela. Ona i njezin nevjenčani suprug David Balent, koji s njom živi od 2016., prvi su sredinom veljače ove godine otvorili zamrzivač u kojem se 19 godina nalazilo tijelo. Katarina tvrdi da su se baka i majka telefonom dogovorile da se zamrzivač zamijeni i da se uredi hodnik za koji su bile kupljene nove pločice. Dana 15. veljače počeli su prazniti zamrzivač i izvadili su nekoliko vrećica s povrćem, no kako je sve bilo puno leda, ostavili su ga da se odmrzne preko noći. Majka Smiljana im je, kazala je Katarina, pomagala pri pomicanju zamrzivača. – Zvali smo neki dućan, trebali su doći po uređaj. Mama je dogovorila zamjenu starog za nešto drugo. Netko je trebao doći u ponedjelja­k da makne škrinju i dobili bismo bon za nešto drugo – rekla je Katarina i dodala da se taj stari zamrzivač nije koristio, ali je bio priključen na struju. Nikad nije pitala čemu služi. Idući dan nastavili su ga prazniti. Katarina je otišla u kupaonicu po kantu u koju će staviti preostalo povrće, a David je ponovno otvorio škrinju. – Došao je po mene i rekao da se u škrinji vide ženske noge i spolovilo. Rekla sam odmah to mami koja se nije osjećala dobro – prisjetila se Katarina. Tek je naknadno doznala da je to tijelo tete Jasmine. Smiljana je, kad je stigla hitna pomoć, sjedila u kuhinji i pozlilo joj je. Katarina se prisjetila i jedne

Svjedočili su kći Katarina DominićSrn­ec i njezin nevjenčani suprug David Balent, a majka Katarina iskoristil­a je zakonsko pravo da ne svjedoči svađe između mame, tete Jasmine i djeda Martina.

– Ne sjećam se koje godine je to bilo. Djed je išao prema kuhinji kad ga je teta odgurnula i pao je kroz staklena vrata – kazala je. Za mamu Smiljanu rekla je da je brižna i dobra majka. Po sili zakona, jer nije službeno u braku s Katarinom, svjedočio je i David Balent. I on tvrdi da su se Smiljana i njezina majka, koja je radila u Njemačkoj, telefonski dogovorile da se škrinja makne i odveze. – Smiljana nam je pomagala u premještan­ju koliko je mogla, s obzirom na probleme s kralježnic­om – dodao je. Prisjetivš­i se trenutka kad je potrgao crnu vreću i ugledao dio tijela, zatražio je stanku da se pribere. – Nisam znao čije je to tijelo – kazao je u nastavku suđenja. Nije nikad pitao za zamrzivač jer je zet u njihovoj kući.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia