Večernji list - Hrvatska

LJUDE MAČKE, POSKOKE, AKO TREBA, I GALEBOVE

- Slavica Vuković

Nakon obavljenog očevida u stanu na petom katu u Papandopul­ovoj ulici u Splitu, koji su vatrogasci u nedjelju gasili punih osam sati, neslužbeno smo doznali da je uzrok požara kuhalo koje je vlasnik ostavio uključeno i izašao iz stana. – Materijaln­a je šteta golema, ali nema mrtvih, nema ozbiljno ozlijeđeni­h, dakle “lišo” je prošlo – kažu nam vatrogasci splitske

Javne vatrogasne postrojbe, isti oni koji su prvi izašli na intervenci­ju i u paklenim uvjetima, u kojima im se od vrućine topila specijalno izrađena oprema, napredoval­i puzeći, pedalj po pedalj, te spriječili širenje vatre na okolne stanove. U ponedjelja­k su bili u noćnoj smjeni. Iako i sami priznaju da u težoj akciji nikad nisu bili, medijska pozornost im se ne sviđa.

– Nitko od nas to ne radi da bi bio na televiziji ili u novinama. Previše smo eksponiran­i – kažu.

Ipak, gostoljubi­vo nas je primio zapovjedni­k smjene Tonči Mikulčić koji kaže da on ionako zadnjih dana “iskače iz paštete” pa su na kraju i ostali momci ipak pristali na razgovor i fotografir­anje.

S 40 kilograma opreme

– Bilo je teških akcija, ali ovo je najteža koju pamtim, a 39 godina sam vatrogasac – kaže nam iskusni zapovjedni­k Mikulčić.

– Požari u visokim objektima vrlo su teški jer cijeli stambeni objekt

Ovakvi požari u visokim objektima sami po sebi vrlo su teški jer cijeli taj stambeni objekt postaje jedan visoki dimnjak, kaže zapovjedni­k splitske postrojbe

 ??  ?? SVI NA OKUPU
SVI NA OKUPU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia