Večernji list - Hrvatska

Juniori Dinama upisali prvi poraz, europsko proljeće još nije izgubljeno

Juniorska Liga prvaka Dinamo U19 pogubio se u Bergamu. Mlada Atalanta pobijedila je s 2:0 i probila se na prvo mjesto skupine C

- Katarina Kušec

Trebala je utakmica Atalante U19 i Dinama U19 u Ligi prvaka mladih biti lijepa uvertira za seniorsku momčad. No, momčad iz Bergama zasluženo je pokupila bodove momcima trenera Igora Jovićevića. Mladi Dinamo na kraju je izgubio s 0:2.

Imali su modri priliku pobjeći na tablici u skupini C i osigurati si bezbrižnu budućnost kao prvoplasir­ani u skupini. No, ovako su trenutačno drugi s osam bodova. Prva je Atalanta s deset bodova. Usprkos ovom porazu ništa nije izgubljeno i Dinamo i dalje može do Lige prvaka...

Marin imao dva zicera

Već je igra Jovićeviće­vih izabranika u prvom poluvremen­u palila alarm za uzbunu. Domaćini su redali zicere, a lopte su konstantno tutnjale pored vratnica Renata Josipovića. Bilo je pitanje vremena kada će jedna od njih završiti u mreži. Na kraju su završile dvije.

Imao je i Dinamo svojih šansi kao što je bila ona u 36. minuti kada je Leon Šipoš zdesna loptu gurnuo za Antonija Marina koji je dvaput u razmaku od tri sekunde pokušao svladati sjajnog vratara Gelmija.

Atalanta se nakon pauze u poluvremen­u vratila s još više entuzijazm­a. Prvi pogodak zabio je u 58. minuti Alessandro Cortinovis nakon što se po desnoj strani probio do gola.

Vodstvo od minimalnih 1:0 nije dugo trajalo jer tri minute

ATALANTA JE STATISTIČK­I BILA BOLJA, IMALA JE VIŠE UDARACA 20:12

poslije domaćini su zabili za konačnih 2:0.

Na ubačaj s lijeve strane dobro je reagirao Emannuel Gyabuaa i zabio s nekih šest-sedam metara.

Atalanta je i statističk­i bila bolja momčad. Imala je veći broj udaraca, njih 20 naprema Dinamovih 12, veći broj udaraca u okvir gola, osam naprema Dinamova dva...

Sljedeću utakmicu mladi igrači Dinama igraju 11. prosinca protiv Manchester Cityja koji dolazi na Hitrec Kacian (13 sati).

Ništa nije izgubljeno

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasi­rana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Momci trenera Igora Jovičevića ove su sezone sve oduševili svojom igrom, ali i ozbiljnošć­u i zrelošću koju pokazuju na terenu. Iako su sada poraženi od Atalante, i dalje im je otvoren put do cilja, a to je da dočekaju proljeće u Ligi prvaka.

Mladi nogometaši Dinama tako će zajedno s igračima Manchester Cityja u međusobnom okršaju odlučiti koja će od ove dvije momčadi dočekati proljeće u Europi...

 ??  ?? ANTONIO MARIN promašio je dva sjajna zicera u 36. minuti, nakon toga mlada momčad Dinama nije imala nekih većih šansi
ANTONIO MARIN promašio je dva sjajna zicera u 36. minuti, nakon toga mlada momčad Dinama nije imala nekih većih šansi
 ??  ??
 ??  ?? ROKU JURIŠIĆU bilo je teško u obrambenoj liniji
ROKU JURIŠIĆU bilo je teško u obrambenoj liniji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia