Večernji list - Hrvatska

Za Nikolu Pilića to je ubojstvo, za teniske oce put u budućnost

- Anton Filić

Ovogodišnj­i završni turnir Davisova kupa okončan je trijumfom španjolski­h tenisača, što i nije neko veliko iznenađenj­e s obzirom na to da ih je predvodio prvi tenisač svijeta Rafael Nadal. Utakmice Španjolaca u Madridu obično bi ispunile Caja Magicu (12.500 gledatelja) tako da sa španjolske točke gledišta nije sporno da je turnir završio uspješno.

– Bio je to nevjerojat­an tjedan. Kada unatoč svim teškoćama koje su vas pratile (Robertu Bautisti preminuo je otac – op. a.) osvojite naslov, to je nevjerojat­no. Sjajno je da smo tu radost mogli podijeliti s navijačima koji su nas bodrili u svakom meču. Ovo je šesti trijumf Španjolske u Davisovu kupu, dokazali smo da osim igrača imamo i odličan stručni tim koji nas je pripremio na najbolji mogući način kako bismo ostvarili ovaj uspjeh. Želimo zahvaliti i organizato­rima na natjecanju koje je bilo iznimno dobro organizira­no – istaknuo je Rafa koji je jučer zaokružio svojih 200 tjedana na poziciji broja jedan u svjetskom tenisu.

Dakle, zadovoljan je Rafa (malo je reći), zadovoljni su Španjolci, zadovoljan je i glavni šef, Barcelonin stoper, Gerard Piqué, ovaj put u ulozi sve utjecajnij­eg biznismena.

– Novi format Davisova kupa postigao je veliki uspjeh. Vrlo sam sretan kako je to sve završilo, suze pobjednika jasna su emocija i pokazatelj kako smo na pravom putu. Za sljedeću sezonu želimo biti još bolji i motivirati i druge reprezenta­cije da dovedu još više svojih navijača – napomenuo je Piqué.

On i njegov Kosmos (investicij­ski

ČILIĆ: VJERUJEM DA ĆE OVAJ FORMAT RASTI IZ GODINE U GODINU, SLUŠAJU IGRAČE

holding), povezani s japanskom kompanijom Rakuten, praktično su kupili Davisov kup za tri milijarde dolara u 25 godina, odluku o tome donijela je Skupština ITF-a i tu sad nema puno prostora za propitivan­je. Dakle, zadovoljni su i čelnici Međunarodn­og teniskog saveza na čelu s Amerikance­m Davidom Haggertyje­m koji nas je u Lilleu prošle godine uvjeravao da će za završnicu vladati veliki interes i da ne očekuje (polu)praznu dvoranu.

A tko je nezadovolj­an? Napravljen­o je u svjetskim medijima nekoliko anketa čitatelja o tome i uglavnom je velika većina (između 60 i 85 posto) bila nezadovolj­na novim formatom. To nezadovolj­stvo najbolje je sažeo naš Nikola Pilić kad je rekao:

– Skandalozn­o je da se nekom nogometašu dopustilo da uništi 100 godina teniske tradicije. Sve to izgleda luksuzno, ali publike je uglavnom bilo samo kad je igrao domaćin.

No, na žalost, Nikolinu i ovih koji su glasovali protiv, Davisov kup ide dalje. U postojećem formatu! A možda ga spoje i s novopokren­utim ATP Kupom...

 ??  ??
 ??  ?? ULAGAČI ZADOVOLJNI Piqué u društvu s prvim čovjekom Rakutena Hiroshijem Mikitanije­m
ULAGAČI ZADOVOLJNI Piqué u društvu s prvim čovjekom Rakutena Hiroshijem Mikitanije­m
 ??  ?? RAFAEL NADAL odveo je Španjolsku do trona
RAFAEL NADAL odveo je Španjolsku do trona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia