Večernji list - Hrvatska

Udruge pozivaju na prosvjed protiv Bandića

-

Inicijativ­a “Zagreb te zove” te udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget organizira­ju prosvjed protiv politike gradonačel­nika Milana Bandića. Ovo je treći put da se okupljaju, a nakon protesta imena “Odstupi” i “Kriv si”, sad zovu građane da se okupe na onom koji su nazvali “Dosta je!”, i to danas u 16 sati na Trgu bana Jelačića.

Ukazuju, između ostalog, na “kaos s otpadom, manipulaci­je GUP-om i prostornim planovima u interesu pojedinaca i interesnih grupacija”.

– Građani su pokazali i na protekla dva prosvjeda da se Zagreb budi, da se građani odazivaju. Tako da očekujemo građane da se sve više uključe – rekao je Marko Košak iz Zelene akcije te pozvao i zastupnike u Gradskoj skupštini da glasaju protiv odluka gradonačel­nika. Prosvjedu, koji bi trebao trajati do dva i pol sata, pridružit će se i Udruga za zaštitu okoliša Resnik – UZOR, a njezina predsjedni­ca Branka Genzić-Horvat također će se obratiti okupljenim­a. Prosvjed će voditi Marina Orsag, a glazbenu podršku pružit će nekoliko sastava – Le Zbor, Renato Metessi i Zvijezde, Phantasmag­oria, Trobecove krušne peći, Tearstoper­s, VIS Pardon te Rabat.

 ??  ?? PROSVJED NA TRGU Žale se i na “kaos s otpadom”
PROSVJED NA TRGU Žale se i na “kaos s otpadom”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia