Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Drago mi je zbog Olma, ali odlazak je bio najbolji za sve

Nastavlja se Hrvatska nogometna liga Dinamo u Koprivnici kreće u proljetni dio sezone s uvijek istim ciljevima – osvojiti naslov prvaka i vratiti Kup u Maksimir

- Robert Junaci

Malo više od 20 dana priprema je okončano, a danas ćemo vidjeti što je i kako Dinamo radio u tom razdoblju, danas će na prvi pravi test. Pustimo pripremne utakmice, plavi danas kreću u HNL, taj prvi ispit imat će u Koprivnici, testirat će ih Slaven Belupo. – Zadovoljan sam obavljenim, samo su nas malo poremetile ozljede dvojice-trojice mladih igrača, Franjića, Gvardiola i Marina, ali vjerujem da će se i oni brzo oporaviti. Gvardiol bi brzo trebao na travnjak, za sedam do deset dana i Marin, tako da bude spreman za Ligu prvaka mladih. Nismo imali drugih problema, osim oporavljen­ika Ademija i Kulenovića, a samo Atiemwen nije prošao pripreme – izvijestio je trener Dinama Nenad Bjelica kojem se svidio rad u Rovinju. Kako i ne bi kad je imao lijepo vrijeme, za razliku od zadnjih priprema u Turskoj kad su radili u neljudskim uvjetima, po kiši, oluji, grmljavini, a na odlasku iz Turske svjedočili su i uraganu.

Daniju hvala za sve

Sve su bliže oporavku Ademi, Kulenović i Atiemwen, bit će novih razloga za zadovoljst­vo. – Kulenović je neke stvari već počeo raditi s momčadi i za 15 dana bit će spreman za ulazak u sastav, Ademi i Atiemwen počeli su raditi vani, zasad individual­no, ali i oni bi mogli biti za dva tjedna u punom treningu – kaže Bjelica. Kapetan Ademi je ipak ostao iako je bio blizu odlasku u Emirate, no prije odlaska Kruni Jurčiću predomisli­o se. Nije se predomisli­o Dani Olmo, s rovinjskih priprema otišao je u Leipzig, kako je trener “preživio” taj odlazak?

– Svi smo to dobro primili, s velikim zadovoljst­vo prije svega zbog Danija, ali i zbog nas, zbog kluba. I taj je transfer pokazatelj dobrog rada cijelog kluba. Mislim da je ovo bio idealan trenutak za sve, za Danija da ode na višu razinu, a nama zbog toga što je izbjegnuta neugodna situacija do koje je moglo doći da je Dani ostao – kaže Bjelica.

Naravno, riječ je o tome da bi bilo nezgodno da je Olmo i dalje u Dinamu s kojim nije želio potpisati novi ugovor. Takvog igrača ne možete ostaviti na tribini jer će potpuno izgubiti na cijeni, a cijena mu pada jer mu se bliži istek ugovora. Ako igra, onda zauzima mjesto onima koji će ga naslijedit­i, trener ne bi mogao uigravati momčad bez njega. Stoga, doista je ovo bio najbolji trenutak za rastanak.

– Možemo samo zahvaliti Daniju za sve što je dao i napravio za klub – dodao je Bjelica. Počinje nastavak HNL-a, u koji Dinamo ide s 12 bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Hoće li biti teško motivirati momčad s obzirom na tu veliku, po mišljenju mnogih i nedostižnu prednost?

– Nije nimalo teško jer mi ne razmišljam­o na taj način, sada smo fokusirani samo na Slaven Belupo, a potom ćemo biti na četvrtfina­le Kupa s Rijekom. Ne razmišljam­o o bodovnoj prednosti jer znamo da nam treba još jako puno bodova da bismo naslov i osvojili, a u Kupu nas čeka težak posao. I bit će Dinamo odgovoran i koncentrir­an kao i jesenas, a o tome što će biti 15. ili 17. svibnja sad nas ne zanima.

Početak bez kalkulacij­a

No, s obzirom na tu bodovnu prednost, sigurno će biti prilike uigravati se za ljeto, za nove europske kvalifikac­ije. Na čemu će inzistirat­i Bjelica?

– Imat ćemo na proljeće malo više vremena za rad, sigurno više nego što smo imali u ovih zadnjih godinu i pol, tako da ćemo se moći više uigravati. Da, polako ćemo se kroz sve to pripremati i za sljedeću sezonu. I bit će prilika da ovih nekoliko mlađih igrača dobije više šansi za igranje nego što su dobivali jesenas, ali jasno je da nam je prvo i osnovno osvajanje prvenstva i Kupa. Bjelica danas u Koprivnici neće nikoga čuvati za srijedu i kup susret s Rijekom na Rujevici. – Igrat će trenutačno najbolji, nema kalkulacij­a. Tek je početak prvenstva, vjerujem da ćemo biti na najvišoj razini, a vidim da su i igrači željni igre – zaključio je Bjelica.

NIJE TEŠKO MOTIVIRATI MOMČAD IAKO IMAMO 12 BODOVA PREDNOSTI, BIT ĆE DINAMO KAO I JESENAS, ODGOVORAN I KONCENTRIR­AN, KAŽE BJELICA Još nam puno bodova treba da bismo osvojili naslov prvaka, kaže Bjelica

 ??  ??
 ??  ?? KOMNEN ANDRIĆ (s loptom) teško će do veće minutaže pored Petkovića, Gavranović­a i, kad se oporavi, Kulenovića, a Inter bi ga uzeo na posudbu, spominje se i Lokomotiva
KOMNEN ANDRIĆ (s loptom) teško će do veće minutaže pored Petkovića, Gavranović­a i, kad se oporavi, Kulenovića, a Inter bi ga uzeo na posudbu, spominje se i Lokomotiva
 ??  ?? SPREMNI
Oršić, Petković i Ivanušec kreću na put prema novom naslovu prvaka, prva stanica im je Koprivnica
SPREMNI Oršić, Petković i Ivanušec kreću na put prema novom naslovu prvaka, prva stanica im je Koprivnica
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia