Večernji list - Hrvatska

Črnko: Mi se vidimo u Europi, a to bismo znali i kapitalizi­rati

Gorica i Osijek u nedjelju (17.30) igraju posljednju utakmicu 20. kola HNL-a

- Mladen Miletić

Pripreme su završene, Gorica u lov na Europu kreće baš protiv susjeda na tablici, četvrtopla­siranog Osijeka koji u nedjelju u 17.30 dočekuje s nekim novim igračima u kadru te na još malo dorađenom stadionu.

– Paralelno radimo na jačanju kadra i infrastruk­turi jer želimo u svakom pogledu pratiti rezultate sportskog sektora – kaže gorički “prezidente” Nenad Črnko koji je proljeće najavio u društvu trenera Sergeja Jakirovića, direktora Mindaugasa Nikoličius­a i jednog od dvojice pojačanja, Špikića. Drugi je mladi litavski reprezenta­tivac Golubickas.

Noviteti u infrastruk­turi

– Imamo nove klupe za pričuvne igrače i tehničko osoblje s kojima smo ispunili uvjete za domaćinstv­o kvalifikac­ija za Europsko prvenstvo mladih. Uređen je i novi VIP prostor s 206 mjesta, pripremlje­na nova velika konferenci­jska dvorana, a stiže i novi LED semafor koji će biti najveći u HNL-u. U dogledno vrijeme planiramo kompletni seniorski sektor premjestit­i u sklopu zapadne tribine – objavio je Črnko detalje opsežnih zahvata koji govore da će Gorica imati u svakom pogledu uvjete za Europu. No, hoće li je već ovog proljeća izboriti?

– Igrači koje smo doveli nisu nepoznati. Špikića pratim već tri godine, htjeli smo ga dovesti još ljetos. Priliku će dobiti mladi igrači Krizmanić i Babec koji ozbiljno kucaju na vrata prvog sastava i to je put kojim želimo ići. Vidjeli smo što je Osijek napravio promocijom Šutala u prvi sastav. Bilo bi neozbiljno da za ikoga kažem da je sigurno u prvih 11, ali spomenuta dvojica svakako su među 14 na koje najozbiljn­ije računam. U svlačionic­i je jako dobro raspoložen­je, svi novi igrači kod nas se nakon dva dana osjećaju kao da su tu već dvije godine. Vjerujemo u bolje igre Zwolinskog, a u toj utrci za Europu bit će u velikoj prednosti onaj tko osvoji najviše bodova protiv onih koji su “dolje” – kaže trener Sergej Jakirović koji je odradio jednomjese­čnu suspenziju i može voditi momčad s klupe protiv Osijeka. Pojačanje je i ostanak Lovrića? – Apsolutno. Najčešće nas pitaju kako ga zadržati, a ja pitam kako ga prodati? Ne bojim se, doći će i taj dan, najvjeroja­tnije ovog ljeta.

Damir Mišković u Rijeci je znao reći “bez Europe smo mrtvi”. Što bi u poslovnom smislu za Goricu značio plasman u Europu, a što kad bi se opet ostalo za nje, pitamo Črnka?

– Mi smo klub kojem su svi prognozira­li da nećemo preživjeti ni dvije sezone u Prvoj HNL, pa nemamo taj mač nad glavom. Plasman bi svakako značio podizanje rejtinga kluba i respekta prema nama, svakako bi i našim igračima to diglo vrijednost. Vjerujem da bismo marketinšk­i to maksimalno iskoristil­i jer imamo u klubu ljude koji to mogu kapitalizi­rati. Po resursima kojima raspolažem­o ja ne znam jesmo li mi peti, šesti ili sedmi u ligi, iznad toga nismo sigurno. Ali imamo veliku emociju kojom nadoknađuj­emo to u odnosu na četiri kluba koji su po svim logistički­m segmentima iznad nas. I upravo su nam te

 ??  ?? SERGEJ JAKIROVIĆ Trener Gorice odradio je jednomjese­čnu suspenziju i može voditi momčad s klupe protiv Osijeka
SERGEJ JAKIROVIĆ Trener Gorice odradio je jednomjese­čnu suspenziju i može voditi momčad s klupe protiv Osijeka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia