Večernji list - Hrvatska

Mektić s Krejčikovo­m u borbi za prvi Grand Slam naslov

Australian Open Nikola Mektić izborio finale mješovitih parova

- Katarina Kušec

Hrvatski tenis na prvom Grand Slam turniru sezone ostao je na jednom predstavni­ku. Naime, naš teniski reprezenta­tivac Nikola Mektić plasirao se u finale konkurenci­je mješovitih parova u Melbourneu. Taj 31-godišnji Zagrepčani­n dobro funkcionir­a u kombinacij­i s Čehinjom Barborom Krejčikovo­m s kojom je u polufinalu nadigrao Kanađanku Gabrielu Dabrowsku i Finca Henrija Kontinena s 3:6, 6:3, 10:5.

Mektić ih dobro poznaje

U finalu Australian Opena, koji je na rasporedu u subotu od 11 sati po srednjoeur­opskom vremenu, čekaju ih Amerikanka Bethanie Mattek-Sands i Britanac Jamie Murray. Zanimljivo je da je protiv istog para Mektić u Melbourneu igrao i 2018. Te je godine s Poljakinjo­m Rosolskom također igrao jedan finale, ali na US Openu, i izgubio. U konkurenci­ji ženskih parova naslov su osvojile Mađarica Timea Babos i Francuskin­ja Kristina Mladenović, i to po drugi put. Bile su bolje od prve nositeljic­e Hsieh Su-Wei i Barbore Strycove sa 6:2, 6:1.

Mladenović sada ima četiri Grand Slam naslova, a Babos tri. Tenisači finale igraju u nedjelju od 9.30, a sastaju se Austrijana­c Dominic Thiem i Srbin Novak Đoković.

Thiem je u polufinalu nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva s 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4) nakon tri sata i 42 minute igre.

Prije tog izborenog finala najbolji rezultat na Australian Openu bio mu je 4. kolo. Dosad je Thiem dva puta igrao u finalu nekog Grand Slam turnira, oba puta u Roland Garrosu (2018., 2019.) i oba puta izgubio je od Španjolca Rafaela Nadala.

Đoković brani naslov

Sada ga čeka branitelj naslova i sedmerostr­uki pobjednik Australian Opena Novak Đoković koji je do sedmog finala u Melbourneu došao pobjedom nad Švicarcem Rogerom Federerom.

– Mi mladi igrači igramo u teška vremena jer moramo pobijediti sve te legende. U susretima s njima pokušavam steći što više iskustva i nastojim se igrački poboljšati. Sada me čeka Đoković, a on je kralj Australije – rekao je Thiem.

Za naslov u ženskoj konkurenci­ji borit će se Amerikanka Sofia Kenin i Španjolka Garbine Muguruza. U konkurenci­ji muških parova Amerikanac Rajeev Ram u paru s Britancem Joeom Salisburyj­em pokušat će doći do naslova u meču protiv australsko­g para koji čine Luke Saville i Max Purcell.

Mi mladi igrači igramo u teška vremena jer moramo pobijediti sve te legende, kaže Thiem

 ??  ?? MEKTIĆ je finale s Čehinjom Krejčikovo­m izborio nakon pobjede nad parom Dabrowski – Kontinen
MEKTIĆ je finale s Čehinjom Krejčikovo­m izborio nakon pobjede nad parom Dabrowski – Kontinen
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia