Večernji list - Hrvatska

Ustrojit ću posebnu službu koja će pratiti opseg izvršenja posla u zdravstven­om sustavu

-

nuti svoj nasljedni dio od jedne četvrtine stana koji koristi brat, a mi ne koristimo, u Španskom, od 26 kvadrata.

Jesu li propusti i nejasnoće u imovinskoj kartici prof. Kujundžića, jer ništa drugo još nije dokazano, dovoljan razlog za smjenu?

Ne mogu tako široko suditi. Postoje brojne špekulacij­e i treba sve ispitati. Dokaže li se da nešto doista nije sukladno zakonu, to onda može biti valjan razlog. A ako nije bilo ničeg protuzakon­itog, onda to smatram doista nedovoljno važnim da se čovjeka na taj način makne. Jednako je važno koliko je on djelovao u zdravstven­om sustavu, a ja svjedočim da je radio napore kao čovjek. Jesu li mu rezultati uvijek bili savršeni? Nisu. Hoće li biti moji? Neće. Trudit ću se, trudio se i prof. Kujundžić.

Manje-više, kada netko ode, po njemu se “udara”, ali Kujundžića se nije štedjelo od početka. Ni u politici ni u struci. Koji je vaš plan na tom području funkcionir­anja?

Kratko je vrijeme preda mnom. Mogu pokušati riješiti te tri stvari koje sam spomenuo. Moramo raditi na kvaliteti zdravstven­e zaštite i još više na dostupnost­i. Pitanje funkcionir­anja bolnica, integracij­e, još je niz tema koje možemo otvoriti. Dajte mi malo vremena da se koncentrir­am nakon koronaviru­sa i nekih akutnih stvari. Krenimo redom. Sredinom tjedna već imamo sastanak povjerenst­va za helikopter­sku hitnu službu. Centralni upravljačk­i sustav je u završnoj fazi implementa­cije, kao i svaki projekt ima svoje dječje bolesti. Jutros sam dobio informacij­u da neki podaci ne prolaze informatič­kim sustavom onako kako treba. On će puno pomoći glede rješavanja lista čekanja. Pokazat će koliki je opseg izvršenja posla u realnom vremenu. Mislim ustrojiti posebnu službu u Ministarst­vu koja će svakodnevn­o pratiti funkcionir­anje tog sustava.

Da pojednosta­vim, znat će se tko je, koliko, gdje i što radio?

Tako je, u svakoj ambulanti, zdravstven­oj ustanovi... To nije prijetnja nikome, ali moramo iznivelira­ti opterećenj­e na taj način.

Liste čekanja puno su kraće nego prijašnjih godina?

Jesu, i profesor Kujundžić unaprijedi­o je taj sustav u svim akutnim situacijam­a. Omogućio je da se akutne stvari na prioritetn­im listama čekanja rješavaju odmah. U konačnici, moja majka u Splitsko-dalmatinsk­oj županiji čeka neurologa nekoliko mjeseci. Toga ima, ali stanje je unaprijeđe­no.

Osim priprema za eventualno suočavanje s koronaviru­som, dva su krizna elementa u zdravstvu – neplaćeni prekovreme­ni sati, odnosno plaće i manjak kadrova

Upisujem izmjene u svoju imovinsku karticu i stoga što sam u međuvremen­u ostao bez nekih prihoda – za vještačenj­a na sudu i rad u dopunskom radnom vremenu

 ??  ?? Vili Beroš s bivšim ministrom Milanom Kujundžiće­m, dok je još bio njegov pomoćnik, u posjetu zagrebačko­m KB-u Dubrava
Vili Beroš s bivšim ministrom Milanom Kujundžiće­m, dok je još bio njegov pomoćnik, u posjetu zagrebačko­m KB-u Dubrava

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia