Večernji list - Hrvatska

Kastrati neuhvatlji­v za Riječane, s dva gola donio tri boda Lokomotivi (2:1)

-

U jučerašnjo­j utakmici 20. kola Prve HNL Lokomotiva je u Kranjčević­evoj s 2:1 pobijedila Rijeku. Junak je bio krilni napadač lokosa Lirim Kastrati. Mladi Kosovar prvi je gol zabio iz protunapad­u u 45. minuti, a svoju brzinu potvrdio je u 72. minuti. Presjekao je loše dodavanje protivnika, pretekao svog čuvara, izašao sam pred golmana, prevario ga i zabio na praznu mrežu.

Riječani su tek uspjeli smanjiti u 86. minuti pomalo čudnim golom Momčila Raspopović­a, čiji je ubačaj iskosa s desne strane završio u mreži pokraj neodlučnog vratara Grbića i stopera Kolingera. Vrijedi istaknuti da je odličnu utakmicu za Lokomotivu jučer odigrao i Sammir. Brazilac je na trenutke podsjetio na čarolije koje je pružao u dresu Dinama.

Kastrati je pak s nova dva gola stigao do broja osam u ovoj sezoni, a više golova od njega trenutačno u HNL-u imaju samo vodeći strijelac lige Marić (14 golova, Osijek) te Oršić (11 golova, Dinamo).

Lokomotiva je pobjedom preskočila Goricu te se barem privremeno probila na peto mjesto, dok su Riječani ostali treći. No Rijeka se mora što prije trgnuti budući da Osijek s odigranom utakmicom manje ima bod manje, a lokosi su se sada momčadi Simona Rožmana približili na tri boda. U idućem kolu Lokomotiva gostuje na Poljudu, a Rijeka

Belupo.• će ugostiti Slaven

 ??  ?? LIRIM KASTRATI s dva pogotka srušio je Rijeku
LIRIM KASTRATI s dva pogotka srušio je Rijeku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia