Večernji list - Hrvatska

Dobitnici Kuća dida Tunje i Petar Dumenčić

-

Nakon višemjeseč­nog rada i obilaženja terena, ocjenjivač­ki sud Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj odlučio je o dobitnicim­a nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, a među njima su se ove godine našla i dva imanja koja je kandidiral­a Turistička zajednica Brodsko–posavske županije.

Srebrnu povelju u kategoriji “Poduzetnic­i u ruralnom turizmu” osvojila je Kuća za odmor – Kuća dida Tunje iz Oprisavaca, dok je posebno priznanje za raznovrsno­st ruralne ponude u kategoriji turistički­h seljačkih poljoprivr­ednih gospodarst­ava dodijeljen­o seoskom domaćinstv­u Petra Dumenčića u Starcima.

Svečanost dodjele nacionalni­h nagrada održana je u Zagrebu. Projekt “Suncokret ruralnog turizma” već dvadeset godina provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” uz pokrovitel­jstvo Ministarst­va turizma, Ministarst­va poljoprivr­ede, Ministarst­va regionalno­g razvoja i fondova EU, Ministarst­va gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta, HTZ-a, HGK te predsjedni­ce RH Kolinde Grabar-Kitarović.

– Ove godine je bilo 150 nominirani­h u sedam kategorija. Ocjenjivač­ka komisija imala je vrlo težak zadatak izabrati laureate koji su na svečanosti dobili priznanja i nagrade – kazala je direktoric­a Turističko­g ureda Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, koja je s pročelniko­m Upravnog odjela za gospodarst­vo i poljoprivr­edu Željkom Burazoviće­m čestitala laureatima.

 ??  ?? Iz Brodsko-posavske županije nagrade su odnijeli Kuća za odmor – Kuća dida Tunje iz Oprisavaca i seosko domaćinstv­o Petra Dumenčića u Starcima
Iz Brodsko-posavske županije nagrade su odnijeli Kuća za odmor – Kuća dida Tunje iz Oprisavaca i seosko domaćinstv­o Petra Dumenčića u Starcima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia