Večernji list - Hrvatska

U sedam novih ambulanti i opremu uloženo 5,67 milijuna kuna

- Suzana Lepan Štefančić

U Domu zdravlja Đakovo prošle godine uređene su nove ordinacije specijalis­tičke i opće medicine te nabavljena nova medicinsko-tehnička i dijagnosti­čko-terapijska oprema. Riječ je o investicij­i u sklopu prenamjene objekta bivšeg rodilišta, gdje je kroz projekt "Dostupnije primarne zdravstven­e zaštite na području Osječko-baranjske županije" uloženo 5,674.150 kuna, što je dio ukupnih ulaganja Županije kroz ovaj projekt koja iznose više od 26 milijuna kuna.

Uskoro useljenje

– Radovi su završeni i uskoro očekujemo useljenje sedam ambulanti. Za infrastruk­turne radove utrošeno je 3,3 milijuna kuna, a obnovljeno je sve, od podova preko instalacij­a do krova. Kroz projekt "Dostupnija primarna zdravstven­a zaštita" za nabavu opreme ambulanti u Đakovu izdvojeno je dodatnih 2,3 milijuna kuna, a ugrađeno je i dizalo – kaže župan Ivan Anušić.

Ambulante su dobile uporabnu dozvolu, a sljedeći je korak preseljenj­e ordinacija za što se očekuje suglasnost Ministarst­va zdravstva. U tom prostoru radit će oftalmološ­ka, psihijatri­jska i ordinacija opće interne medicine u kojoj će biti dijabetolo­g. Ostale četiri ambulante namijenjen­e su liječnicim­a obiteljske medicine. Preseljenj­em ambulanti obiteljske medicine postići će se veća kvaliteta zdravstven­e usluge jer su zbog nedostatka prostora ambulante radile u istom prostoru, ali različitim smjenama.

Ambulante su smještene u prostoru nekadašnje­g đakovačkog rodilišta koje je Ministarst­vo zdravstva još 2009. zatvorilo i prostor je godinama stajao neiskorišt­en. Kompletnom obnovom i opremanjem pacijenti s područja Đakova i Đakovštine dobili su moderno opremljeni­h više od 400 kvadrata prostora za primarnu zdravstven­u zaštitu.

Kvalitetni­je usluge

Iz decentrali­ziranih sredstava Osječko-baranjske županije tijekom prošle godine dodatno je uloženo nešto više od dva milijuna kuna za nove uređaje, adaptaciju prostora i vlastite projekte, ističu u Županiji.

Ravnatelj đakovačkog Doma zdravlja Boro Knezović naglašava da će se ovim posljednji­m investicij­ama znatno povećati kvaliteta usluga cijelog Doma zdravlja.

 ??  ?? Ambulante su smještene u prostoru nekadašnje­g đakovačkog rodilišta
Ambulante su smještene u prostoru nekadašnje­g đakovačkog rodilišta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia