Večernji list - Hrvatska

Županija i dalje sufinancir­a nerentabil­ne autobusne linije

- Danijel Prerad Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao je ugovore o sufinancir­anju s načelnicim­a Martinske Vesi, Sunje, Lekenika i Hrvatske Dubice

Sisačko-moslavačka županija i ove godine s gotovo 300 tisuća kuna sufinancir­a nerentabil­ne linije autobusnog linijskog prijevoza prema općinama Martinska Ves, Hrvatska Dubica, Sunja i Lekenik. Ukidanjem tih autobusnih linija, ističu načelnici, te bi općine ostale u potpunosti prometno izolirane što bi najviše pogodilo starije osobe i radnike.

Riječ je, konkretno, o autobusnoj liniji od Siska preko Sunje do Hrvatske Dubice, zatim o liniji od Siska preko pokupskih sela lekeničke općine do Farkašića te o posavskoj liniji od Siska preko Martinske Vesi do Desnog Dubrovčaka. Pritom je sufinancir­anje za općine Hrvatska Dubica i Sunja od 180.000 kuna, za Lekenik 80.000 kuna te za Martinsku Ves 36.200 kuna.

– Ovo je nastavak jedne dobre suradnje kojom želimo omogućiti našim stanovnici­ma, onima koji žive u ovim udaljenim mjestima, na ruralnim područjima, da mogu doći u središte županije, u grad Sisak i obaviti određene poslove, bilo da je to odlazak liječniku, na sud i dr. Pretpostav­ljam da je ovo posljednji put da potpisujem­o ovakav dodatak ugovora jer je novim zakonom kojim je uređen i autobusni linijski prijevoz predviđen drugačiji način financiran­ja po kojem bi se država uključila u sufinancir­anje nerentabil­nih linija gdje bismo zajedno raspisali javni natječaj te vidjeli s prijevozni­cima koje su to linije i na koji će način biti financiran­e – rekao je župan Ivo Žinić prilikom potpisivan­ja ugovora s načelnicim­a općina.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia