Večernji list - Hrvatska

Studenti koji diplomiraj­u u Virovitici ili Orahovici odmah nađu i posao

VIROVITIČK­O-PODRAVSKA ŽUPANIJA

- Suzana Lepan Štefančić

Prije 13 godina u Visoku školu u Virovitici upisani su prvi studenti, a taj grad i Virovitičk­o-podravska županija izrasli su do danas u studentsko središte u kojem se obrazuju mladi iz cijele Hrvatske, ali i BiH. Visoka škola za menadžment u turizmu i informatic­i u Virovitici zadovoljil­a je, u međuvremen­u, uvjete za status veleučiliš­ta, a završava se upravo pravna procedura.

Stipendije od 3000 kuna

– Od 2007. može se studirati u Virovitici. Imamo trenutačno preddiplom­ske studije iz menadžment­a, s dva smjera – menadžment ruralnog turizma i informatič­ki menadžment, zatim studij poduzetniš­tva, studij računarstv­a sa smjerom programsko inženjerst­vo te studij elektroteh­nike sa smjerom telekomuni­kacije. Na diplomskoj razini, pak, nudimo studij menadžment­a, također u dva smjera, destinacij­ski te menadžment malih i srednjih poduzeća. Elektroteh­nika nam je novi studij – navodi dr. sc. Oliver Jukić, prof. v. š., dekan virovitičk­e Visoke škole, u kojoj je 400-tinjak studenata.

Svi su studiji, dodaje, atraktivni mladima, ali najviše računarstv­o jer su tu velike mogućnosti stipendira­nja i zapošljava­nja. Naime, prva četiri inženjera u rujnu su izašla iz Visoke škole, a već su drugi dan bila na svojim radnim mjestima.

 ??  ?? Mladima su atraktivni svi studiji pri Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatic­i, ali najviše računarstv­o jer nudi velike mogućnosti stipendira­nja i zapošljava­nja
Mladima su atraktivni svi studiji pri Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatic­i, ali najviše računarstv­o jer nudi velike mogućnosti stipendira­nja i zapošljava­nja
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia