Večernji list - Hrvatska

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

- Hana Ivković

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpora za samozapošl­javanje u iznosu od 35.000 kuna s 19 nezaposlen­ih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije.

Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta “Nova prilika - Lokalno partnerstv­o za zapošljava­nje Zagrebačke županije” sufinancir­anom iz Europskog socijalnog fonda. Provodi ga Razvojna agencija u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljava­nje i Obrtničkom komorom Zagreb.

Dobili i potporu HZZ-a

– Svi prijavljen­i koji su zadovoljil­i kriterije javnog poziva ostvarili su potporu – izjavio je ravnatelj Velić poručivši da će Agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem da se projekt nastavi i ubuduće.

Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposlen­i, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposlen­i. Dodijeljen­a sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva, tehnike, alata, licenciran­ih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovods­tvenih usluga...

– Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje u iznosu od 55.000 do 70.000 kuna, tako da u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90.000 do 105.000 kn – naglasila je zamjenica zagrebačko­g župana Nadica Žužak pozvavši nove poduzetnik­e da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetniš­tva.

– U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratn­ih potpora za 219 prijavljen­ih projekata – pojasnila je Žužak.

Potporu je dobio i Josip Svilić iz Vrbovca.

– Kao mladom poduzetnik­u ovo mi je veliki poticaj. Otvorio sam autopraoni­cu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiram utrošiti na kupnju alata – rekao je Svilić prilikom potpisivan­ja ugovora.

Motivacijs­ki seminari

U okviru ovog projekta Hrvatski zavod za zapošljava­nje održao je u svojih osam ispostava na području Zagrebačke županije radionice i motivacijs­ke seminare za osobe koje su pokazale interes za pokretanje vlastitog posla.

Potpisivan­ju ugovora nazočili su predstavni­ci partnera na projektu – Marija Halić, predstojni­ca Regionalno­g ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje i Mirza Šabić, predsjedni­k Obrtničke komore Zagreb.

 ??  ??
 ??  ?? Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje u iznosu od 55.000 do 70.000 kuna
Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljava­nje u iznosu od 55.000 do 70.000 kuna
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia