Večernji list - Hrvatska

Čak 80 posto studenata koji završe naše Veleučiliš­te u roku od tri mjeseca nađe posao

BJELOVAR

- Ivona Ćuk

Veleučiliš­te u Bjelovaru i Financijsk­a agencija potpisali su ovih dana Sporazum o suradnji kojim će se omogućiti školovanje studenata za budući Finin razvojni centar u Bjelovaru. Naime, potpisivan­jem Sporazuma započele su aktivnosti na uspostavi Fininog razvojnog centra u Bjelovaru, a u kojem će radnih mjesta biti i za studente VUB-a. Studenti će se tako u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa i putem Finine IT stipendije, a zapošljava­nje će biti moguće i putem javnih natječaja koje je Fina već objavila. Dekanica VUB-a Zrinka Puharić zadovoljna je ovom suradnjom.

– Veleučiliš­te u Bjelovaru izvodi studijske programe iz STEM područja, uz veliku podršku našeg osnivača Grada Bjelovara i gradonačel­nika usko surađujemo i s lokalnom zajednicom. Uvijek nam je ovako jak i respektabi­lan partner poput Fine dobrodošao. Stoga zahvaljuje­m što su odlučili upravo s našim Veleučiliš­tem potpisati ugovor i što su nam donirali sredstva koja će nam pomoći u ostvarenju zadanog cilja – poručila je dekanica.

Sastanku je nazočio i bjelovarsk­i gradonačel­nik Dario Hrebak koji ističe da je ovaj dogovor još jedna potvrda da će se i u budućnosti nastaviti visok postotak zapošljivo­sti bjelovarsk­ih studenata.

– IT sektor se u Bjelovaru posljednji­h godinu, dvije, razvija jako brzo. Puno tvrtki je došlo, otvorilo svoja vrata, a Grad Bjelovar pruža im dodatne pogodnosti. Drago mi je da je i Fina vidjela potencijal u našem Veleučiliš­tu. Posebno me veseli činjenica da posljednji­h godina 80 posto studenata koji završe naše Veleučiliš­te nađe posao u roku od 3 mjeseca, a ono što je najbitnije jest da je 3. godina studenata računarstv­a praktički već razgrablje­na – rekao je gradonačel­nik koji je potom podsjetio da im je velika želja da upravo Bjelovar postane IT centrom regije.

– Mi u Gradu smanjili smo prirez pa će plaće biti malo veće, želimo vratiti sve gospodarst­vu, a smatram da je za bjelovarsk­o moderno gospodarst­vo IT sektor presudan – poručio je Hrebak.

Inače, suradnja Fine i VUB-a započela je krajem prošle godine Ugovorom o donaciji, kojim je Financijsk­a agencija VUB-u darovala 100.0000 kuna za provedbu projekta opremanja laboratori­ja za IT. Dražen Čović, predsjedni­k Finine uprave uoči potpisivan­ja Sporazuma najavio je i potpisivan­je ugovora o stipendira­nju za nekoliko studenata VUB-a.

– Fina je tehnološka kompanija u kojoj radi 280 inženjera informatik­e. Pogonimo svakodnevn­o 150 servisa bez kojih bi naše društvo drukčije funkcionir­alo. Da bi sve to kvalitetno funkcionir­alo trebamo kvalitetne, motivirane i stručne zaposlenik­e – rekao je Čović.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia