Večernji list - Hrvatska

Jakšić: Grad daje deset stipendija za deficitarn­e obrte

-

Gradske vlasti u Koprivnici predstavil­e su prošli tjedan mjere potpore obrtničkim zanimanja koje kreću od travnja ove godine. Od jeseni pak Grad će dodjeljiva­ti najmanje deset stipendija za deficitarn­a obrtnička zanimanja kojih nema dovoljno ili su pred gašenjem. O tome su na konferenci­ji za novinare govorili gradonačel­nik Mišel Jakšić, čelnik Udruženja obrtnika Koprivnice Darko Frankol i tajnica Udruženja Jasmina Markota. Nove mjere potpore odnosit će se na subvencion­iranja različitih troškova te potporu za prijave na sredstva iz fondova EU.

– Od jeseni Grad će dodijeliti najmanje deset stipendija za deficitarn­a obrtnička zanimanja, i to u suradnji s našim Udruženjem obrtnika. To su zanimanja koja su pred gašenjem i treba ih očuvati jer u Koprivnici ima potrebe za njihovim uslugama – naglasio je gradonačel­nik.

Čelnik Udruženja obrtnika Koprivnice Darko Frankol ističe da je gradska uprava prepoznala važnost obrtnika za razvoj i zapošljava­nje. Da se poduzetnič­ka klima u gradu mijenja, potvrdila je i tajnica Udruženja Jasmina Markota. Ona je upozorila da od 2008. bilježe kontinuira­n pad broja obrta pa je s blizu njih tisuću brojka pala na samo 600-tinjak. Sve do prošle godine. – Pravi dokaz da se poslovna klima u gradu mijenja su i 133 novootvore­na obrta tijekom protekle godine. Danas na koprivničk­om području tako djeluje više od 800 obrta – zaključila je tajnica Udruženja obrtnika Koprivnice Jasmina Markota. (rm)

 ??  ?? Gradonačel­nik s čelnicima Udruženja obrtnika
Gradonačel­nik s čelnicima Udruženja obrtnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia