Večernji list - Hrvatska

Nakon atletske staze na redu je uređenje dvorane IV.

- Danijel Prerad

Gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić obišao je radove na atletskoj stazi i najavio radove u Dvorani IV. u Sportskom centru Kutina. Radovi na atletskoj stazi počeli su 2019. godine te su trenutačno u završnoj fazi. Dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi kako bi bila spremna za treniranje i natjecanje. Atletska staza je financiran­a isključivo sredstvima Grada Kutine koja prelaze 1,1 milijun kuna.

– Ispunjenje je to jednog predizborn­og obećanja i drago mi je što je Kutina dobila tartan stazu koja je jedna od najsuvreme­nijih te će biti namijenjen­a za sve treninge i natjecanje sportaša i rekreativa­ca – rekao je gradonačel­nik Kutine Zlatko Babić.

Grad Kutina u 2020. godini planira obnovu dvorane IV. u Sportskom centru. Ta je dvorana trenutačno opremljena kao teretana, no potrebni su joj rekonstruk­cija i dodatna ulaganja. Grad Kutina prijavio je dvoranu na natječaj za sufinancir­anje gradnje, građevinsk­og zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini koji je raspisao Središnji državni ured za šport.

Dvorana IV. bit će adaptirana za trening osoba s invalidite­tom, to se u prvom redu odnosi na Atletski klub Odisej iz Kutine, ali moći će je koristiti i građani i sportske udruge s područja Grada Kutine.

Dvorana je veličine oko 200 četvornih metara te će trećina dvorane biti uređena za trening atletskih bacačkih disciplina, a ostatak će biti multifunkc­ionalan.

 ??  ?? Radovi na atletskoj stazi su pri kraju. Dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi
Radovi na atletskoj stazi su pri kraju. Dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia