Večernji list - Hrvatska

Riješena i dokumentac­ija za rekonstruk­ciju knjižnice

Za kulturu i informiran­je više od 640 tisuća kuna

- Djelatnost Gradske knjižnice Orahovica, koja se može pohvaliti dugogodišn­jim uspješnim radom i visokom kvalitetom usluga koje pruža ljubitelji­ma knjiga, financiran­a je s 335.614 kn

– I dalje radimo na osvješćiva­nju naših sugrađana kako je vrlo bitno razdvajati komunalni otpad. Do sada smo puno toga odradili i jako smo zadovoljni kako građani reagiraju. Nema sumnje da će i ovi spremnici za plastiku, te dodatnih trideset za papir, još više podići svijet naših sugrađana kako razvrstava­nje komunalnog otpada postaje način života – rekla je gradonačel­nica Orahovice Ana-Marija Petin za Radio Orahovicu.

Iz orahovačko­g Komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. izvijestil­i su i da će uskoro započeti i proces čipiranja spremnika za miješani komunalni otpad, odnosno zelenih kanti i kontejnera, što je preduvjet za elektronsk­u evidenciju odvoza otpada.

Nedavno je Orahovica dobila 19 spremnika za plastiku. Svi spremnici su od metala, zapremine 1100 litara i označeni su žutom bojom. Uskoro bi ih trebalo stići još 30 za prikupljan­je papira i kartona

– U protekloj je godini Grad Orahovica za kulturu i informiran­je izdvojio više od 600 tisuća kuna, točnije 644.374 kune – rekla je gradonačel­nica Orahovice Ana– Marija Petin.

Najvažnija orahovačka kulturno-turistička manifestac­ija “Orahovačko proljeće”, koja je pretprošle godine proslavila 50. obljetnicu i koja redovito okuplja velik broj posjetitel­ja, lani je stajala 86.690 kuna. Za udruge u kulturi izdvojeno je 50 tisuća kuna, muzejsko-galerijska djelatnost financiran­a je s 10.090 kuna, a radijska djelatnost sa 150 tisuća kuna. Djelatnost Gradske knjižnice Orahovica, koja se može pohvaliti dugogodišn­jim uspješnim radom i visokom kvalitetom usluga koje pruža ljubitelji­ma knjiga, financiran­a je s 335.614 kuna, a snimanje filma u povodu Dana grada stajalo je 11.980 kuna.

– Zadovoljna sam koliko smo odvojili za taj segment života, ulagat ćemo i dalje. Uredili smo kompletan kat gdje se nalazi Radio Orahovica i nakon onog derutnog, zapuštenog i prljavog prostora uvjeti za rad dostojni su čovjeka. Riješili smo i dokumentac­iju za rekonstruk­ciju novog prostora Gradske knjižnice. Činimo sve kako bi svi bili zadovoljni – rekla je gradonačel­nica Petin. Ona je potvrdila kako je u proračunu za tekuću godinu, koji nije donesen, za kulturu i informiran­je planirano 660.860 kuna.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia