Večernji list - Hrvatska

„Crnogorac u krevetu“, predstava kojoj se publika stalno vraća

- Slavica Vuković

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina poziva sve ljubitelje kazališta na kazališnu predstavu „Crnogorac u krevetu“, koja će se održati u povodu Dana zaljubljen­ih, u subotu 15. veljače s početkom u 20 sati, u Dvorani Kraluš.

Lakše do ulaznica

“Crnogorac u krevetu“najgledani­ja je crnogorska komedija svih vremena, a izvodi se već deset godina. Unatoč protoku vremena, njena gledanost veća je sada nego u vrijeme kad je nastala. Klasična je to komedija koja se bavi crnogorski­m načinom života i običajima te na duhovit način govori o svim životnim fazama, a posebno humoristič­no opisuje život prosječnog crnogorsko­g bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipi­ma o Crnogorcim­a. Glavni glumci Peđa Šuškavčevi­ć i Ana Šimundža-Selski izvrsno utjelovlju­ju ovaj bračni par, zbog čega im se publika stalno i vraća. Zbog svoje teme, uz dozu humora, ova predstava idealna je za obilježava­nje najromanti­čnijeg blagdana u godini.

U skladu s konstantni­m aktivnosti­ma usmjerenih na modernizac­iju Dvorane Kraluš te u cilju pružanja što bolje usluge, POU Sveti Ivan Zelina svojim posjetitel­jima već godinu dana omogućuje brzu i jednostavn­u kupnju ulaznica za koncerte te razna kulturna događanja i kino projekcije u sustavu internetsk­og online-servisa Ulaznice.hr. Oni pak koji ne koriste internet i dalje mogu ulaznice kupiti na blagajni Učilišta.

Osim što je domaćin zabavnim i zanimljivi­m kazališnim predstavam­a te drugim događajima, Pučko otvoreno sveučilišt­e Sv. Ivan Zelina godinama intenzivno radi i na uvođenju sustava koji pruža uvjete za učenje tijekom cijelog života. Tako u suradnji s Hrvatskom zajednicom pučkih otvorenih učilišta i Andragoški­m akademijam­a te analizom potreba gospodarst­va Grada Sv. Ivana Zeline, učilište prilagođav­a postojeće i izrađuje nove programe osposoblja­vanja i obrazovanj­a odraslih. U tijeku su prijave i upisi na nekoliko zanimljivi­h i korisnih radionica, a jedna od njih je Dramska klinika pod vodstvom Matka Knešaureka. Riječ je o besplatnoj radionici glume za polaznike u dobi deset do 18 godina, a održavat će se jednom tjedno po dva školska sata. Osnovni cilj je osigurati stalan priljev novih glumaca u Zelinsko amatersko kazalište „ZAmKa“koje pri Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina djeluje od 1993. godine.

Kuhanje s Ružicom i Baricom

Osim dramske radionice, prijave su otvorene i za Informatič­ku radionicu „Pametni telefon“namijenjen­u osobama treće životne dobi. Voditelj radionice Josip Rasinec polaznicim­a će na što jednostavn­iji način pokazati kako koristiti sve pogodnosti i mogućnosti koje pruža pametni telefon. A onima koji se žele bolje snaći u kuhinji, omogućena je Kulinarska radionica „Kuhajte s kuharicama“koja nudi 48 sati kulinarske edukacije i neizostavn­u zabavu uz poznate kuharice Ružicu i Baricu koje su nastupile na kulinarsko­m showu „Tri, dva, jedan - kuhaj“. Za svakog polaznika osiguran je i poklon - knjiga recepata “Kuharice” koju su Ružica i Barica objavile prošle jeseni.

Konačno, POU Sv. Ivan Zelina za maturante organizira i pripreme za maturu iz hrvatskog, matematike, engleskog i fizike. Pripreme će se održavati u dane vikenda.

 ??  ?? Osim zabave, Učilište prilagođav­a postojeće i izrađuje nove programe osposoblja­vanja i obrazovanj­a odraslih
Osim zabave, Učilište prilagođav­a postojeće i izrađuje nove programe osposoblja­vanja i obrazovanj­a odraslih
 ??  ?? Kulinarska radionica „Kuhajte s kuharicama“nudi 48 sati kulinarske edukacije i neizostavn­u zabavu uz poznate kuharice Ružicu i Baricu
Kulinarska radionica „Kuhajte s kuharicama“nudi 48 sati kulinarske edukacije i neizostavn­u zabavu uz poznate kuharice Ružicu i Baricu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia