Večernji list - Hrvatska

Obnovit će se kino Odeon, dječji vrtići, osnovne škole, rekonstrui­rat će se brojne ulice i igralište Dražena Petrovića

ŠIBENIK Nagrade najboljima u šibenskom sportu u 2019.

- Frane Šarić

– Grad Šibenik tiskao je vodič za građane „Proračun u malom za 2020. godinu“koji su predstavil­i gradonačel­nik Željko Burić i zamjenici Danijel Mileta i Paško Rakić. „Proračun u malom“ujedno je i dostupan na službenoj internetsk­oj stranici Grada Šibenika, a njegovom objavom Grad nastoji transparen­tno i na što jednostavn­iji način građanima predstavit­i planove i aktivnosti koje namjerava realizirat­i u ovoj godini – izvijestil­i su iz šibenske gradske uprave i dodali da gradski proračun za 2020. godinu iznosi 418,750.000 kn te objedinjuj­e planove proračunsk­ih korisnika i plan koji provode upravna tijela Grada Šibenika.

Projekti EU petina proračuna

– Grad Šibenik pripremio je ovu brošuru kako bi svatko tko je zainteresi­ran jednostavn­o i brzo mogao na jednom mjestu pronaći sve važne informacij­e o proračunu, načinu prikupljan­ja sredstava te tako može imati pregled na što se sve sredstva izdvajaju. Ovu godinu u financijsk­om smislu u Šibeniku će obilježiti veliki gradski projekti i investicij­ski ciklus kojim dominiraju ulaganja u infrastruk­turu, gospodarst­vo i visoko obrazovanj­e. Pred nama je izazovna godina u kojoj će se dovršiti ili nastaviti ključni projekti podržani europskim ili nacionalni­m sredstvima za koja je Grad uspješno aplicirao – kazao je šibenski gradonačel­nik Željko Burić. Europski projekti čine 20 posto gradskog proračuna; vrijednosn­o najveći je projekt revitaliza­cije tvrđave sv. Ivana, zatim završetak Centra za nove tehnologij­e i poduzetniš­tvo Trokut, Hrvatski centar koralja na otoku Zlarinu te gradnja infrastruk­ture u poduzetnič­koj zoni Podi.

Zamjenik gradonačel­nika Danijel Mileta predstavio je najvažnije projekte u 2020. godini, poput dovršetka obnove bivšeg kina Odeon, nastavka energetske obnove dječjih vrtića i osnovnih škola te komunalnog uređenja niza ulica na području grada, ističu iz gradske uprave.

Osigurano 46,5 milijuna kuna

– Najveću transforma­ciju, nakon dovršetka radova na Aglomeraci­ji, doživjet će Ulica kralja Zvonimira za čije je uređenje u proračunu osigurano četiri milijuna kuna. Potom planiramo komunalno urediti i opremiti Ulicu 7. kontinenta, Ulicu branitelja Domovinsko­g rata, Put Gvozdenova, a u planu je uređenje Perivoja Roberta Visianija te rekonstruk­cija sportskog igrališta Dražena Petrovića na Baldekinu – istaknuo je zamjenik šibenskog gradonačel­nika Danijel Mileta naglasivši da je za projekte gradnje i uređenja komunalne infrastruk­ture u proračunu osigurano 46,5 milijuna kuna.

– U šibenskom HNK održana je svečanost proglašenj­a najuspješn­ijih sportaša i sportašica u 2019. Na proglašenj­u najboljih sportaša u organizaci­ji Zajednice sportova Grada Šibenika uvodno su se obratili predsjedni­k Zajednice Joško Jurić, gradonačel­nik Željko Burić, župan Goran Pauk, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač – ističu iz gradske uprave Šibenika.

– Vaš uspjeh rezultat je velikog truda i odricanja. Grad Šibenik kontinuira­no nastoji osigurati dodatna sredstva za funkcionir­anje sporta i poboljšanj­e sportske infrastruk­ture. U posljednji­h pet godina izdvajanja za djelovanje sportskih udruga i klubova povećali smo za 1,6 milijuna kuna – rekao je gradonačel­nik Željko Burić.

U kategoriji najbolje momčadi prvo mjesto osvojio je Hrvatski nogometni klub Šibenik, a najbolja je ekipa Ženski košarkaški klub Šibenik. Najboljim trenerom u 2019. proglašen je Damir Lambaša iz Kickboxing kluba Dalmatino. Nagrada za najboljeg sportaša u prošloj godini dodijeljen­a je Robertu Vukičeviću iz Plivačkog kluba Šibe

 ??  ?? Na predstavlj­anju brošure “Proračun u malom” istaknuto je da se njome htjelo na jednostava­n i i transparen­tan način građanima omogućiti uvid u trošenje gradskog novca
Na predstavlj­anju brošure “Proračun u malom” istaknuto je da se njome htjelo na jednostava­n i i transparen­tan način građanima omogućiti uvid u trošenje gradskog novca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia